AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust med 3-1 i den andra kvartsfinalen mot Örkelljunga

Efter förlusten i den första kvartsfinalen var det ett taggat hemmalag som som ställde upp i Satelliten i onsdags. Hemmaplan med högt i tak och ett Örkelljunga som haft lång resa är bättre förutsättningar än att själva ha en lång bussresa i kroppen och att spela i “skolådan”.

Det första setet började bra för Sollentuna som direkt tog ledningen med 5-1. Tyvärr följdes den fina starten av att man fastnade i en uppställning och Örkelljunga kunde komma ikapp till 5 lika. Sollentuna kommer ur den uppställningen och fortsätter spela ett stabilt spel och går upp i ledning med 13-10 när Örkelljunga tar sin första time-out. Sollentuna vinner nästa boll och efter det byter Örkelljunga ut sin poängkung, Tomas Vilimas. Lennie Hansson ersätter på högerkanten och spelar sedan större delen av matchen. Örkelljunga fördelar nu bollarna bra i anfall och olika spelare turas om att ta poäng och inom kort är man ikapp vid 15 lika. Sollentuna tar time-out. Sollentuna vinner nästa boll, men sen har Örkelljunga en bra period och går ifrån till 17-22. Sollentuna tar sin andra time-out och vinner några bollar. Vid ställningen 20-23 tar Örkelljunga sin andra time-out. Två bollar senare har Örkelljunga vunnit setet med 20-25 efter ett anfall av Peter Lundgren och ett serveess av Sebastian West Helgesson.   

Det andra setet börjar dåligt sett ur hemmalagets synvinkel. Nu är det Sollentuna som ligger under med 1-5. Man skärper till sitt spel och vid nio lika är man ikapp. Tyvärr gör Örkelljunga ett ryck och vinner de följande 5 bollarna efter en bra serverunda av Peter Lundgren med bl a två serveess. Efter det spelar lagen jämnt setet ut och Örkelljunga vinner komfortabelt med 19-25. 

Även i det tredje setet börjar Sollentuna svagt och Örkelljunga leder med 1-5 (igen!). Vid 5 lika är Sollentuna ikapp efter bra block- och försvarsspel. Den här gången nöjer man sig inte med att komma ikapp, utan man går även förbi och tar ledningen med 10-7 när Örkelljunga gör ett dubbelbyte (passare och högerspiker). Det ger utdelning och man kommer ikapp vid 12 lika. Lagen spelar jämnt fram till 18 lika då Örkelljunga byter tillbaka Filip Mulder och Lennie Hansson. Sean Anthony gör ett serveess på nästa boll och då väljer Jonas Svantesson at ta en time-out. Sollentuna utökar ledningen till 24-21 när Örkelljunga tar sin andra time-out. Örkelljunga får bra utdelning av sin time-out, då man vinner de följande tre bollarna och kvitterar till 24 lika. Bollen efter det missar Örkellljunga serven och den sista bollen i setet blockerar Mikolaj Borko ner Peter Lundgren och Sollentuna vinner setet med 26-24. 

Det fjärde setet börjar likadant som set två och tre, d v s att Örkelljunga tar ledningen med 1-5. Det här setet rinner Örkellljunga iväg till 2-8 när Sollentuna tar time-out. Nu har man en rejäl uppförsvbacke, då man måste vinna det här setet för att ha en chans att vinna matchen. Man jobbar på och gör allt för att komma närmare, men  det är först vid 6-15 som man får utdelning och långsamt knaprar in Örkelljungas ledning. Vid 18-19 är man nästan ikapp och då väljer Örkelljunga att ta en time-out. Efter time-outen gör Peter Lundgren tre raka poäng och Örkelljunga leder med 18-22. Sollentunaförsöker, men lyckas inte ta igen försprånget utan Peter Lundgren kan vinna matchbollen genom en backspike och Örkelljunga vinner setet med 21-25 och matchen med 1-3.

Den stora skillnaden mellan lagen är Peter Lundgren. Han är oerhört nyttig för Örkelljunga i såväl servemottagning som serve och anfall. Sollentuna gör en godkänd insats, särskilt i block och försvar,  men måste upp ytterligare ett snäpp om man ska vinna den tredje kvartsfinalen i Örkelljunga på söndag.  


Bäste poängplockare 

Sollentuna 
Mikolaj Borko 16 poäng
Sean Anthony 13 poäng
 
Örkelljunga
Peter Lundgren 26 poäng
Tomas Vilimas 14 poäng