AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar blev utspelade i första kvartsfinalen mot Örkelljunga

Sollentuna blev utspelade i första kvartsfinalen mot Örkelljunga i söndags.

Vi visste innan matchen att serve och servemottagning skulle bli två väldigt viktiga moment i matchen. Örkelljunga började från första boll med en riktigt bra servepress och det gav stor utdelning.

Örkelljunga får direkt en ledning med 7-0 och innan setet är över har man dubblerat storleken på ledningen i ett set som Örkelljunga enkelt vinner med 25-10. Det är inte mycket i Sollentunas spel som fungerar i det första setet samtidigt som Örkelljunga spelar i stort sett felfritt.

I det andra setet får Sollentuna igång sitt spel och håller stora delar av setet jämna steg med hemmalaget. Ställningen är 8-8 och en stund senare 16-15 till Örkelljunga. PÅ slutet mattas Sollentunas spel och man förmår inte döda boll i anfall i tillräcklig omfattning för att kunna matcha hemmalaget, utan Örkelljunga kan istället rinna ifrån och vinna setet med 25-20.

I det tredje setet är det jämnt fram till 5 lika, sen får Örkelljunga en komfortabel resa resten av setet och kan till slut vinna det med 25-15.

Bägge lagen har haft problem med sjukdomar/skador senaste tiden, men det är Örkelljunga som visar att man är hungriga och vill vinna. Taktiken med att sätta press på Sollentuna lyckas bra och man har 9 serveess på tre set. I Sollentuna är en av få ljusglimtar i matchen att Staffan Blomgren gör en bra match. Nästa möte mellan lagen är onsdag 18 mars kl 19.00 i Satelliten. Då gäller det för Sollentuna att visa vad man kan, annars är risken stor att säsongen snart är slut. I Örkelljunga spelade Peter Lundgren och Tomas Vilimas riktigt bra och skördade stora framgångar, både i serve och anfall. På onsdag gäller det at tfå stopp på dessa två nyckelspelare.