AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tuff match borta mot serieledande Engelholm

Inför bortamatchen i elitseriens nästsista grundomgång så hade serieledande Engelholm 24-0 i matcher och en setkvot på 72/12. Det skulle mao bli en tuff uppgift för omgrupperade Sollentuna där man skulle möta det tuffaste motståndet det går att få i årets elitserie och det på deras hemmaplan. Trots det gör Sollentuna en klart godkänd insats och ska konstigt nog vara nöjda med siffrorna 0-3 (19-25, 18-25, 18-25).

 

 

Sollentuna fortsatte med uppställningen från matchen mot RIG Falköping senast, där Isabelle Falck spelade på högerpositionen och Sophie Ågren gick libero. Man valde dessutom att låta bli att prioritera blocket mot årets stjänskott och ledare av poängligan, Isabelle Haak, utan siktade på att neutralisera övriga EVS spelare från att göra poäng.

Första set inleds inte dåligt och bollduellerna finns där från början, men poängen trillar envist åt fel håll och underläget är som störst 1-11 innan Sollentuna kommer igång och producerar egna poäng. Vid underläge 11-20 börjar operation uppryckning och man avslutar setet riktigt bra. Andra set följer det första i dramaturgin, men underläget blir initialt inte lika stort, utan bara 5-10, men däremot spelar lagen jämnt med varandra därefter och poängskillnaden består setet ut. Det som skiljer lagen mest i statistiken är att EVS har ett bättre servemottag än Sollentuna som visserligen har en jämn nivå, men en nivå som är lite för låg för att det ska räcka att pressa serieledarna bättre.

Tredje set blir annorlunda och mer spännande, för visserligen tar EVS ledningen med 2-6 men Sollentuna kommer tillbaka och har en riktigt bra period där man går ifatt och förbi till 10-8 och 11-9 och tvingar hemmalaget att ta timeout. Därefter är Sollentuna med upp till ställningen 15-16 innan man tyvärr gör några för många egna misstag som ger Engelholm ett försprång vilket blir ett ointagligt grepp om tredje set.

Sollentuna genomför matchen utan några direkta svackor vilket är glädjeämne nr 1. Det hade generellt behövts snäppet bättre servemottag för att kunna göra seten jämnare än de nu var. Glädjeämne nr 2 stod den nyomskolade högerspelaren Isabelle Falck för som blev poängbäst och matchens lirare i Sollentuna. Hon och Whitney Turner såg till att EVS fick jobba för poängen.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar matchen så här:

– Visst hade det varit kul att kunna knipa ett set av Engelholm på deras hemmaplan och helt omöjligt var det inte idag. De förfogar över en riktigt duktig spiker och det är skillnaden mellan dem och övriga lag i elitserien. Tjejerna gör en godkänd insats och det är ett fortsatt steg i rätt riktning i upptakten inför slutspelet. Isabelle Falck tar för sig mer och mer och Madelene Green blir bara nyttigare för laget och kommer göra skillnad framöver. Nu ska vi se fram emot att avsluta grundomgångarna i elitserien hemma mot Gislaved på lördag.

Bästa poängplockare:

Isabelle Falck, 12p
Whitney Turner, 11p

Matchens lirare:

Isabelle Falck

Nästa match:

Sollentuna – Gislaved, lördagen 14 mars kl 14:00 i Arena Satelliten