AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tuff helg för Damer D i Vårtvåan Östra

Tjejerna i D hade två tuffa matcher i helgen, man mötte både serietvåan och den hittills obesegrade serieettan och var tvingade att ta poäng om man skulle kunna vinna Vårtvåan Östra.

Tyvärr kom man inte upp på sin vanliga nivå men lyckades ändå knipa ett set mot Katrineholm.

På lördagen tog man emot Katrineholm hemma i Satelliten och tjejerna hängde länge med bra i första set men andra set rann iväg trots bra energi under matchen. I tredje set fungerade spelet mycket bättre och även om det var nära att man lät Katrineholm komma ikapp så kunde man ta hem setet med 25-23 och matchen fick liv igen. I fjärde drog Katrineholm ifrån men med en bra serveomgång tog man sig ikapp men inte förbi och Katrineholm fick en välförtjänt seger även om det inte hade varit omöjligt att vinna, tjejerna hade tidvis riktigt bra spel med fina anfall men Katrineholm spelade också väldigt bra och var bättre på att läsa spelet.

Domarna nämns sällan men de gjorde ett bra jobb, det var tex mycket orena fingerslag från båda lagen men de lade sig på en lagom nivå i avblåsningar.

På söndagen åkte D-tjejerna in till Forsgrenska för att ta sig an serieettan IF Stockholms Vingar på bortaplan. Trots att samspelet med passaren funkade mycket bättre än mot Katrineholm så hade man fortfarande problem med mottagningen och man var även i denna match alltför orörliga och hade svårt med droppbollar. Matchen förlorades i tre raka set.

Helgens matcher förlorades för att man gjorde fler egna misstag än man hade råd med, men tjejerna kan ändå ta med sig att anfallspelet fungerade bra när man lyckades med mottagningen och fick fram bollen till passaren. 

 

Slutresultat i Arena Satelliten: Sollentuna VK D – Katrineholms VK    1 – 3 (18-25, 9-25, 25-23, 19-25)

Spelade gjorde: Agnes, Jenny, Sandra, Johanna, Emma P och Mai
Coach: Cili och Elias

En inspelning av matchen kan hittas här: http://bambuser.com/channel/Fam.Molin 

Slutresultat i Forsgrenska:  IF Stockholms Vingar – Sollentuna VK D    3 – 0 (25-14, 25-10, 25-16)

Spelade gjorde: Natalia, Agnes, Elsa, Jenny, Sandra, Rebecka, Mai och Evelina
Coach: Håkan

I nästa match väntar Nyköpings FK borta.