Vinst med 3-0 för Sollentunas herrlag mot Södertälje

Sollentunas elitherrar lyckades på torsdagskvällen besegra Södertälje med 3-0 på hemmaplan och fick därmed revansch för den mindre hedervärda förlusten på bortaplan den förra gången som lagen möttes. Sollentuna fortsatte genom vinsten sitt segertåg mot de lägre placerade lagen i serien, där Södertälje varit det enda undantaget under säsongen, och förankrar sig stadigt på en sjätteplats i tabellen  inför slutspelet. För Södertälje var resultatet från dagens match betydelsefullt för deras möjligheter att nå en slutspelsplats.

Sollentuna kom till start utan Peter Jonsson och Sean Anthony på grund av sjukdom och skada. Istället trädde Mikolaj Borko in som mottagande västerspiker och Sergej Engström in som center.  Första set började trevande från båda lagens sida. Lagen följdes åt poängmässigt fram till 21-20 i Sollentunas favör. Då gjorde Sollentunas för dagen mest framgångsrika anfallare Phil Thully två raska anfallspoäng. Därefter gjorde Södertälje gjorde två anfallspoäng och reducerade till 23-22 och slutligen Mikolaj Borko detsamma och setet vanns av Sollentuna med 25-22.

I det andra setet hade Sollentuna med sig det framgångsrika anfallsspelet från slutet av det första setet medan Södertälje började öka på sina misstag. Som det kan bli när man hamnar i underläge blev bortalaget stillastående under en lång period av setet. Sollentuna hamrade på och siffrorna rann iväg till 15-5 i Sollentuna favör. Södertälje lyckades inte vända trenden och setet slutade 25-13 till Sollentuna.

Det tredje setet startade piggt av Sollentuna och Staffan Blomgren som vid 5-1 till Sollentuna hade gjort fyra anfallspoäng. Spelnivån höjdes från Södertäljes sida och setet blev jämnt och det mest välspelade. Från 17-17 drar Sollentuna ifrån och vinner sedan setet med 25-19. Sex av Sollentunas avslutande sju poäng görs av dagens poängkung Phil Thully.

Sollentuna – Södertälje 3-0 (25-22, 25-13, 25-19)

Kommande hemmamatch
2:a kvartsfinalen i slutspelet, matchen spelas 17/3, 18/3 eller 19/3 i Satelliten