AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

En förlust och en seger för Sollentunas damlag

Sollentunas damlag spelade hemma mot Örebro lördagen 28 februari och borta mot RIG Falköping onsdag 5 mars och det blev en förlust och en seger på dessa två matcherna. Hemma mot Örebro blev en insats som innehöll förmycket högt och lågt i kvaliteten och i bortamötet med tabelljumbon RIG Falköping hade Sollentuna inga problem med att vinna med klara 3-0.

 

 

Pga skadeläget i truppen och att slutspelet endast ligger ett par omgångar bort söker Sollentuna hitta det spel som passar bäst när kvartsfinalerna drar igång helgen 21-22 mars. I Örebromatchen gjorde passaren Anna Harlin comeback då hon startade sin första elitseriematch den här säsongen. Tyvärr för Annas skull så kunde inte damlaget komma upp till sin standard utan spelade slarvigt i första och tredje set. Det var enbart i andra set som damlaget kändes igen lite. Förlustsiffrorna blev 0-3 (14-25, 24-26, 11-25).

Mitt under Örebromatchen flyttade Sollentuna runt i uppställningarna och Isabelle Falck övergick från att spela center till att ta högerpositionen och Tanja Sjöblom gick in på hennes plats som center. Till RIG Falköpingsmatchen gjorde coach Lars-Göran Eriksson ytterligare en förändring då passaren Sophie Ågren övertog liberotröjan. Det var mao en ganska ny uppställning som provades mot RIG. Madelene Green startade visserligen inte men spelade långa stycken i alla tre seten och det var ytterligare ett stort steg för henne mot en fullskalig comeback efter knäoperationen i höstas.

I första set är det jämnt i poängprotokollen där Sollentuna hamnar under med 13-15 men sen vänder och skaffar sig setbollar vid 24-20. Det är ett set med många misstag från bägge lagen där Sollentunas passare Frida Kindbom använder setet till att försöka hitta sina nya spelare så mycket som det går. I andra set minskar damlagets misstag men man hamnar trots det under kring 15 innan man gör en starkare slutfas i setet. Madelene Greens servemottag ger Tanja Sjöblom möjligheter att få utdelning i mitten med sin räckvidd.

I det tredje setet så har Sollentuna spelat in sig på sig själva och motståndet och man har inga egentliga problem att styra setet. Med ett bra servemottag kan Frida Kindbom sprida passen på alla spelarna vilket gör att poängfördelningen är ganska jämnt spridd i laget. Slutresultatet blev en efterlängtad seger med 3-0 (25-22, 25-20, 25-18).

Lars-Göran Eriksson kommenterar matcherna så här:

– Från startsexan i höstas hamnade vi i ett skadeläge från mitten av januari där 2 av de 6 startspelarna inte kunde spela mer för säsongen. Det har tagit tid att omgruppera och vi har famlat runt lite efter vårt spel vilket gjort att vi tappat tempo och matcher. Skadeläget i truppen är fortsatt inte direkt i vår favör, men nu känns det som vi börjar hitta en modell som vi kanske kan använda till slutspelet. Visst borde setsiffrorna varit något större mot ett lag som RIG Falköping, men vi får fram bollen mycket bättre idag och då är det enklare att spela volleyboll. På söndag är det dags för bortamatch mot serieledarna Engelholm så då får vi se vad den här modellen vi använder nu är värd.

Bästa poängplockare i matchen mot RIG Falköping:

Whitney Turner, 12p
Isabelle Falck, 11p  
Sofia Täcktor, 9p

(sidonotering är att Whitney har tröja nr 12, Isabelle tröja nr 11 och Sofia tröja nr 9)

Matchens lirare:

Sofia Täcktor

Nästa match:

Engelholm – Sollentuna, söndagen 8 mars kl 16:00 i Kungsgårdshallen

foto: Anders Harlin