Segern med 3-1 mot Vingåker efter ett effektivt anfallspel som kom igång i andra set

Dagens match mot Vingåker var väldigt viktig för Vingåker i kampen om den sista slutspelsplatsen. Innan matchen låg Vingåker på nionde plats och efter dagens match har man matcher mot Falkenberg och Linköping kvar, vilket gör att poäng mot Sollentuna troligen är ett måste för att kunna knipa en slutspelsplats. För Sollentunas del så kommer man (högst troligt) att sluta på sjätte plats i serien, då man har bred marginal nedåt och då det är osannolikt att man kan komma ikapp Tierp som ligger femma. Matchen handlar därför inte så mycket om poängen för Sollentunas del, utan att fortsätta spela bättre och bättre för att komma in i slutspelet med ett bra spel och självförtroende.

I Sollentuna saknades hela sex stycken spelare i dagens match. Sjukdomar och resor gjorde att man endast hade en spelare på bänken idag. Fredrik Gewers spelade som passare och på högerkanten ställde vi idag upp med Mikolaj Borko.

Inledningsvis så är det ett taggat Vingåker som direkt tar ledningen med 2-7. Mikolaj Borko vinner en boll i anfall innan han själv går ner och servar. Det är den första av 10 (!) raka bollar som Sollentuna vinner. Mikolaj servar riktigt bra och Vingåker är klart pressade. 3 serveess av Mikolaj blir det den här rundan. Vid 12-7 missar Mikolaj serven, något som Vingåker är lättade över då de lyckas komma ur rotationen som de fastnat i. Vingåker kommer tillbaka i matchen och är ikapp vid 13 lika, efter det går de förbi och tar en ledning med 14-17. Slutet av setet spelar lagen jämnt, men Vingåker vinner komfortabelt med 21-25. I Sollentuna fungerar inte riktigt samspelet mellan passare Fredrik Gewers och anfallsspelarna, vilket gör att laget har svårt att döda bollen, något som Vingåker tar vara på.

I det andra setet var det jämnt fram till 5 lika, sen la hemmalaget i en högre växel och går ifrån till 14-7, 17-9 och till slut 25-17. Nu hittar Fredrik Gewers sina anfallsspelare mycket bättre än i första set och laget har 16 anfallspoäng det här setet (jämfört med 9 st i första set).

I det tredje setet blir både block och försvarsspelet bättre i Sollentuna. Man leder med 8-5, men vid 13 lika är Vingåker ikapp. Lagen spelar jämnt fram till 15 lika, då Sollentuna gör ett ryck till 19-16 efter bl a två anfallspoäng och ett blockpoäng av Mikolaj Borko. Vingåker tar en time-out, men det hjälper inte, Sollentuna rinner iväg och vinner setet med 25-20.

Det fjärde setet är jämnt fram till fyra lika sen går Sollentuna ifrån till 10-6. Vingåker närmar sig, men kommer inte närmare än 12-10 innan Sollentuna kan utöka ledningen till 16-11 när det är dags för time-out igen. Tobias Ericsson tar två anfallspoäng och ett block och så står det 21-15 till Sollentuna. Hemmalaget spelar bra block och försvarsspel, vilket gör att Vingåker har svårt att vinna boll i anfall. Dagens bäste spelare, Mikolaj Borko, vinner den sista bollen i anfall och Sollentuna setet med 25-18  och därmed matchen med 3-1.

I Sollentuna är det glädjande att centrarna gör en bra match både anfallsmässigt och i block samt samspelet mellan Fredrik Gewers och Mikolaj Borko som fungerade riktigt bra idag. Även servemottagningen höll bra klass i dagens match. Anfallsspelet blev efter ett skakigt första set riktigt bra och effektivitetsmässigt var det en av de bästa matcherna för säsongen för Sollentunas del. I Vingåker hade Tomasz Mroz riktigt bra servar första halvan av matchen och Andreas Brinck en bra dag i anfall. Dagens resultat innebär troligen att Sollentuna spelade bort Vingåker från slutspelet. Sollentuna tar ytterligare ett steg i rätt riktning i och med dagens match.