AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

En tuff start för Sollentunas herrlag mot Linköping

Idag kom Linköping (som innan matchen låg tvåa i serien, men som har färre spelade matcher än Falkenberg som låg etta) på besök. Linköping har vunnit alla tidigare möten under säsongen mot Sollentuna.

Första set börjar dåligt för hemmalaget och Linköping spelar disciplinerat och med få egna misstag och tar direkt ledningen med 3-8. Man fortsätter spela ut hela sitt register och Sollentuna som inte spelar på topp, men inte heller spelar riktigt dåligt har ingen möjlighet att matcha Linköping i första set, utan Linköping rinner ifrån och vinner till slut setet med hela 13-25. Linköping spelar bra block och försvar vilket gör att Sollentuna har svårt att vinna boll i anfallsspelet, därav de stora siffrorna i setet.

I andra set har Sollentuna bytt in Phil Tully på högerkanten. I det här setet lyckas Sollentuna bättre med sitt block och försvarsspel, vilket håller nere Linköpings effektivitet i anfallet. Lagen spelar jämnt fram till 18 lika, när Sollentuna gör ett antal onödiga misstag, bl a tre missade servar. Trots detta är det både 21 lika och 22 lika innan Linköping vinner nästa boll och leder med 22-23. Då går Sollentunafostrade  Dimitri Bogdanovich ner och servar och gör två raka serveess och Linköping vinner setet med 22-25.

Det tredje setet börjar jämnt och det står 6 lika när Linköping gör ett litet ryck och tar ledningen med 2 poäng. Vid 12-14 utökar Linköping försprånget till 4 poäng och då väljer hemmalaget att ta en time-out. Från 12-16 tar Sollentuna tre raka poäng efter ett anfall av Phil Tully och två anfall av Sean Anthony. Närmare än så kommer inte Sollentuna, utan lagen spelar jämnt fram till 19-20 och efter det gör Linköping fler bra handlingar än Sollentuna gör och går ifrån till en setseger med 20-25 och Linköping vinner således matchen klart med 0-3 (13-25, 22-25, 20-25). Trots detta visade Sollentuna en del ljusglimtar i matchen och nu gäller det att fortsätta arbetet med att hitta tillbaka till höstens fina spel.

 

Bäste poängplockare

Sollentuna
Phil Tully 12 poäng
Staffan Blomgren 9 poäng
Sean Anthony 9 poäng

Linköping
Erik Sundberg 16 poäng
Martin Larsson 12 poäng

Nästa match spelas mot Vingåker lördagen den 28/2 kl 17.00 i Satelliten.