AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust med 2-3 mot Tierp ett steg i rätt riktning

Sollentunas herrlag har haft en sämre period efter juluppehållet och man vill visa att man hör hemma på den nivå man presterade under hösten. Under söndagen mötte man Tierp för fjärde gången den här säsongen, så det är två lag som har bra koll på varandra som möttes. Tidigare möten har slutat med 2-3, 3-1 och 0-3, d v s två segrar för Tierp och en för Sollentuna.

Sollentuna har gjort några förändringar och ställer upp med Fredrik Gewers som passare och Sergej Engström som center. I Tierp är Marin Molneryd och Patrik Ödvall inte med så man spelar med William Lind som center och Martin Drejare som ensam libero.

Tierp tar direkt en tvåpoängsledning efter några bra centeranfall, men vid sex lika är Sollentuna ikapp. Lagen spelar efter det jämnt fram till 16 lika. Sollentuna får en tvåpoängsledning som Tierp kvitterar och det står 20 lika. Sollentuna gör ett ryck och tar ledningen med 21-24 innan Kyle Gramit tar en anfallspoäng och Sean Anthony blir nerblockad och det står 23-24. Sollentunas tränare Martin Yngerskog tar då en time-out. Bollen efter står Sergej Engström för ett bra anfall och vinner bollen och Sollentuna vinner setet med 23-25. Setet präglas av många misstag från Tierps sida samtidigt som det anfallsmässigt är Kyle Gramit och Verneri Vetriö som tillsammans får två tredjedelar av alla pass från Connor Olbright.

Set två börjar dåligt för Sollentuna och Tierp får tidigt en ledning med åtta (!) poäng. Vid 3-11 får Sollentuna fart på sitt anfallsspel och hämtar upp en stor del av underläget fram till 11-13. Efter det höjer sig Tierp ett snäpp och håller en ledning med tre poäng fram till 20-23 när man efter det vinner de två sista bollarna och setet med 20-25. Setet präglas av många misstag från bägge lagen.

Set tre börjar bättre för Sollentunas del och fram till sex lika ser det bra ut. Efter det gör laget oerhört många misstag, vilket Tierp utnyttjar och rinner ifrån utan problem. Setet slutar med siffrorna 25-15 efter 12 (!) egna misstag från Sollentunas sida.

I fjärde set är det Kyle Gramit mot Sollentuna. Sollentuna (nu med Andreas Eriksson som passare) har ledningen större delen av setet. Vid ställningen 17-19 vinner Kyle Gramit två raka anfall och så är Tierp ikapp vid 19 lika. Sean Anthiony vinner anfallet efter innan Andreas Eriksson lägger gör ett passaröverlägg, men utanför sidlinjen och det står 20 lika. Tierp gör en servemiss följt av ett centeranfall från Adrian Norrby och det står 21 lika. Verneri Vetriö slår ett anfall i nät och det följs av att Mikolaj Borko gör ett serveess. 21-23 är ställningen när Tierp tar en time-out. Den ger resultat, då Kyle Gramit viner nästa boll i anfall och bollen efter gör Sollentuna ett misstag i anfall och det står 23 lika. Kyle Gramit vinner nästa boll och Tierp har matchboll. Sollentuna tar time-out. Kosma Smiechowski vinner nästa boll i anfall och det är utjämnat till 24 lika. Inte helt oväntat får Kyle Gramit de följande två passningarna från Connor Olbright. Den första slår Kyle ut och den andra blockerar Sollentuna ner och setet slutar med seger för Sollentuna, 24-26.

Det femte setet är jämnt fram till åtta lika. Efter det får Tierp en ledning med 10-8 efter bl a ett serveess. Sollentuna vinner nästa boll och ställningen är 10-9. De följande fyra bollarna har Sollentuna två misstag och Tierp ett serveess samt Sollentuna ett block på Kyle Gramit. Ställningen är nu 13-10. Tierp blockar ner Staffan Blomgren på nästa boll och skaffar sig därmed fyra stycken matchbollar. Det räcker med en, då Sollentuna inte dödar bollen i anfall, utan Kyle Gramit kan vinna den första matchbollen för Tierp och Tierp vinner setet med 15-11 och matchen med 3-2 (23-25, 25-20, 25-15, 24-26,15-11).

Totalt sett var det ett steg i rätt riktning för Sollentuna, särskilt om vi jämför med den bleka insatsen mot Södertälje senast. Vi behöver dock fortfarande förbättra effektiviteten i anfall. Vårt block (15 blockpoäng idag) och försvar var betydligt bättre idag totalt sett tar vi helt klart ett steg närmare det spel vi hade under hösten.   I Tierp stod Adrian Norrby för en mycket bra match idag. Kyle Gramit är den som drar det tyngsta lasset, men han behöver avlastning och det stod Adrian för idag.

Poängbäst

Sollentuna
Kos Smiechowski 17 poäng
Staffan Blomgren 14 poäng

Tierp
Kyle Gramit 28 poäng
Verneri Vetriö 15 poäng

Bästa spelare

Sollentuna
Kos Smiekowski

Tierp
Adrian Norrby