AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

En klar förlust borta mot Lindesberg

Det blev ingen klang-och-jubel föreställning i bortamatchen mot Lindesberg tidigt på söndagseftermiddagen. Istället blev det en klar och svidande förlust där Sollentuna efter en bra inledning i första set fick se sig rejält avklädda av hemmalaget i andra set. I tredje set lyckades man bjuda lite motstånd men totalt sett var det en av säsongens mindre lyckade matcher. Slutresultatet blev 0-3 (19-25, 8-25, 19-25).

 

 

Pga översvämmade vägar så blev sista biten av resvägen omdirigerad och Sollentuna kom fram en bra bit senare än planerat. Det var bara att byta om och ge sig direkt in i uppvämningen utan uppvarvande eller försnack i omklädningsrummet. Första set inleds trots det positivt och man man är med i matchen. Hemmalaget Lindesberg drar ifrån och Sollentuna är alltför passiva på Lindesbergs alla dropp samt att man gör på tok för många egna servemissar. 19-25 kändes lite i underkant.

Andra set inleds illa med 0-4 underläge där det sedan rullar på åt fel håll. Det blir ett sånt där moment i sport som är den totala motsatsen till flyt och där ingenting vill sig. Sollentunas spelare blir passiva och hamnar i en negativ spiral som bara växer för varje misstag. Utskopningen blir total och 8-25 är inte smickrande siffror alls.

Inför det tredje setet vaskar coach Lars-Göran Eriksson om i uppställningarna där Tanja Sjöblom går in på högerpositionen men där hon och Isabelle Falck turas om att spela på den. Det fortsätter inledningsvis i setet illa men Sollentuna reser sig trots allt och bjuder upp till lite fajt. Det blir inte bättre än en upprepning av första sets siffror och Sollentuna får se sig besegrade ordentligt.

Huvudtränare Lars-Göran Eriksson kommenterar förlustmatchen så här:

– Mycket tråkigt att vi gör en sån slät insats idag. I andra set sätter vi närmast säsongsrekord i eget haveri och så ska det absolut inte behöva vara. Ska man säga nånting positivt så anpassade sig serietrean Lindesberg efter oss i första set i hur de ställde upp och vi hade våra chanser som vi inte utnyttjar. Vi har matchen igenom otroliga besvär i vårt servemottag och får inte fram bollen dit vi vill. Då är det svårt att vara bra i volleyboll.

Bästa poängplockare:
Whitnet Turner 7p
Sofia Täcktor 7p

Matchens lirare:
Frida Kindbom

Nästa match:
Sollentuna – Örebro, lördagen 28 februari kl 14:30 i Arena Satelliten