AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Bortaförlust för Sollentunas damer mot Katrineholm

Det blev en förslust för Sollentunas damer när man på söndagseftermiddagen spelade 22:a omgång. Sollentuna provade en liten annan uppställning som bitvis gav önskad effekt men Katrineholm är det lag i elitserien som gör minst egna misstag och spelar snålt och det avgjorde även denna matchen trots. Slutresultatet blev 0-3 (15-25, 19-25, 13-25).

 

 

Nästan 80% av Katrineholms anfallspoäng kommer ifrån deras centrar och högerkant och därför valde Sollentuna att ställa upp med Whitney Turner som högerspelare i matchen då Katrineholm för att ge henne största möjlighet att anfalla. Första set inleds olyckligt med underläge 1-5 men man jobbar sig tillbaka till 5-6. Det tar sedan ett halv set innan Sollentuna hittar varandra ordentligt och det är först i andra halvan av setet som spelet lossnar.

Andra set är riktigt bra sett med Sollentuna ögon, för här spelar laget konsekvent efter taktiken och det ger utdelning. Man leder 8-3 och Katrineholm är aningen förvirrat och tar timeout. Ledningen håller till 14-14 och tyvärr blir Sollentuna lite för försiktiga och försöker mer bevaka ledningen än att utnyttja det övertag man har. Vid 15-16 gör man två olyckliga missar som ger Katrineholm det försprång det inte bör ha då de lätt håller undan en ledning med sitt snåla spel. Chansen till setvinst försvann just vid de bollarna, tyvärr.

Tredje setet är jämt upp till 5-6 men Sollentuna har sedan väldigt svårt i en av Katrineholms serverundor och de drar ifrån ordentligt samtitigt som Sollentuna inser att tåget gått. Tredje set blir ett litet steg tillbaka där Sollentuna faller in i att spela det spel som Katrineholm vill att man ska spela och det spelet klarar inte Sollentuna av att hålla jämna steg med seriefyran.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, summerar matchen så här:

– När vi spelade bra i den här matchen får vi spelet dit vi ville och kunde komma åt Katrineholm bättre än tidigare. Tyvärr orkar vi inte göra det ens i ett helt set idag. Det andra setet hade vi inom räckhåll och det borde vi klarat av att knipa. Det är framför allt Katrineholms centerspel som tar knäcken på oss idag.

Bästa poängplockare:

Whitney Turner, 16p
Sofia Täcktor, 13p

Matchens lirare:
Sofia Täcktor

Nästa match:

Lindesberg – Sollentuna, söndagen 22 februari kl 13:30 i Lindesberg Arena