AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas B-herrar är fortfarande utan poängförlust i vårtvåan

På lördagen besegrades Södertälje B på bortaplan i raka set, 25-18, 25-23, 25-23. Sollentunas spelövertag var större än siffrorna avspeglar och det var endast i andra set som Södertälje förmådde pressa Sollentuna. I slutskedet av setet ledde Södertälje med 23-22 innan Sollentuna avslutade med tre raka poäng och setvinst. I och med vinsten har B herrarna nu 5 raka segrar och leder Vårtvåan Norra.

 

 

Matchens boll, aka ”grej of the day”, spelades vid ställningen 23-23 där Sollentuna gång på gång anföll på vänsterkanten genom Anders Lindahl, men Södertäljes baklinjespelare mirakulöst räddade upp bollen och med förenade krafter skyfflade tillbaks densamma till Sollentunas sida för nya anfallsförsök. Avgörandet kom till slut genom en blockering av Erik Hällgren, för dagen Sollentunas bäste poängplockare. Tredje set spelades hem fast Sollentuna i setslutet onödigt släppte upp Södertälje poängmässigt. I slutskedet förvandlades en stor ledning med 24-19, till en knapp ledning med 24-23 och timeout. En överenskommen taktik följdes upp direkt med att passet gick till högerkanten och Tim Hirvonen som enkelt förpassade bollen i golvet via ett splittrat block.

Coach Christer Hällgren summerar:

– Veckans träningar var kvalitetsmässigt de bästa vi haft under säsongen. Vi lyckades dock inte hundraprocentigt ta med oss den kvaliteten ut på banan idag. 3-0 segern var dock odiskutabel och jag är stolt över att vi behöll lugnet i slutskedet av andra och tredje set.

Bästa poängplockare:
Erik Hällgren 16
Johan Silhammer 15
Anders Lindahl 10

Nästa match:
Sollentuna Draget borta, söndagen 8 mars, kl 10:00 i Helenelundshallen