AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust med 3-1 mot Falkenberg efter en inspirerad matchöppning

Första setet var ett välspelat set som Sollentunas elitherrar till slut kunde vinna med 25-23. Staffan Blomgren, Phil Thully och Peter Jonsson var framgångsrika i anfallet och stod för fem poäng vardera.

I det andra setet började Falkenberg ta ett grepp om matchen. Man tog en liten ledning i inledningen av setet och ökade successivt på försprånget och vann till slut setet med 25-18. Falkenberg hade spelat upp sig och minskat sina misstag samtidigt som Sollentunas spel mattades av något. Falkenbergs vänsterspikers Matt Hanley och Darryl Shank hade nu kommit igång ordentligt.

Det tredje setet höll en hög spelkvalitet och de flesta poängen togs på egna anfall. Tyvärr för Sollentuna del tog Falkenberg ledningen redan i inledningen. Ledningen behölls sedan genom hela setet som gick till Falkenberg med 25-20. Kosma Smiechowski kom in slutet av setet och visade på ett fint anfallsspel. Detta kontrades dock av att även Falkenberg hittade fina avslutningar.

I det fjärde setet ökade skillnaden mellan lagen och Falkenberg var numret större. Sollentuna lyckades inte mobilisera den riktiga krigarinstinkten, kanske på grund av de mötte ett något bättre lag. En viss uppgivenhet märktes på Sollentunas planhalva vilket direkt straffade sig i en större skillnad i poängprotokollet. Setet förlorades med 25-16 och matchvinsten gick till Falkenberg.

Trots förlusten visade laget upp ett fint anfallsspel som dock mattades av ju längre matchen led och vartefter Falkenberg spelade upp sig. Staffan Blomgren var emellanåt riktigt framgångrik på sin vänsterkant. Kvalitetet på mottagningarna skulle helst behöva höja sig ett snäpp för att laget skulle kunna matcha ett lag som Falkenberg. Motståndarna satsade på en hög servepress vilket bland annat resulterade i 18 missade servar och 10 servess.

Sollentuna – Falkenberg 1-3 (25-23, 18-25, 20-25, 16-25)

Bästa poängplockare i Sollentuna
Staffan Blomgren, 12 anfall, 1 servess, totalt 13 poäng
Phil Thully, 10 anfall, 1 block, totalt 11 poäng

Bästa poängplockare i Falkenberg
Matt Hanley, 17 anfall, 2 servess, 1 block, totalt 20 poäng
Darryl Shank, 17 anfall, 2 block, totalt 19 poäng

Matchens lirare
Sollentuna: Andreas Eriksson
Falkenberg: Wilhelm Nilsson

Kommande matcher
Sön 15/2 kl. 17.00 Södertälje – Sollentuna i Täljehallen i Södertälje
Sön 22/2 kl. 17.00 Tierp –Sollentuna i Aspenhallen i Tierp