AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Bra spel trots förlust för Sollentunas damer

Sollentuna tog emot serietrean Lindesberg på onsdagskvällen i elitseriens derbyomgång som spelas som veckomatcher. Det blev en intensiv fajt där Sollentuna bjöd ordentligt motstånd i de inledande två seten men mattades av i det tredje. Matchen hade lite av känna-på-varandra-inför-slutspel stämpel och frågan är vilket lag som gick från matchen med mest utropstecken. Slutresultatet blev 0-3 (23-25, 22-25, 17-25).

 

 

Sollentuna hade god koll på Lindesberg inför matchen och spelade följdaktligen strikt efter en uppgjord game plan. Detta gav utdelning så till vida att hemmalaget Sollentuna hängde med riktigt bra i första set där det blev jämnt in i det sista. Lindesberg är ett lag som i väldigt stor grad lever på sina två vänsterkant spelare Nette Peit och Majorie Giordano och dessa två har Sollentuna rimlig koll på i första set, vilket gör att man är i ledning 20-19. Det är även 23-23 i första set och helt öppet innan Lindesberg lyckas med stor möda vinna de två avslutande bollarna.

I andra set leder Sollentuna 6-2 men halkar sedan succesivt efter i poängprotokollet till 13-19 innan operation upphämtning börjar. Man kommer så nära som 20-23 och 22-24 innan setet tar slut. Återigen konsekvent och disciplinerat spel av Sollentuna där Lindesbergs vänsteranfall försvaras till stor del. Det var istället Lindesbergs högerspelare, Martina Svensson, som fick kliva fram och dra ett tungt lass hos gästerna. I hemmalaget syntes kämpaglöden där man slet för varandra på ett sätt som saknats lite i januari.

Med underläge 0-2 blir det tungt i tredje set då 4-5 blir 6-11 och man känner av läget. Trots att Lindesberg får köra på lite väl lätt under en period så kommer Sollentuna tillbaka starkt på slutet och visar att man inte gett upp, men setet kan inte vändas och 0-3 förlusten är ett faktum.

Lars-Göran Eriksson, huvudtränare för damlaget, summerar matchen så här:

– Det fanns mycket på plan jag gillade idag av vårt spel. Vi fajtas och slåss och ger inte upp. Dessutom visar vi att vi kan följa en taktik och då Lindesbergs servemottag inte fungerar så visar det sig att de är ett lag som går att komma åt. Vi avslutade bra mot Hylte/Halmstad i lördags och vi fortsätter faktiskt ännu bättre inledningsvis idag. Men nu blev det en 0-3 förlust, så vi har också saker att fundera på varför vi inte kan lyckas bättre i avslutande viktiga bollar. Det tar vi med oss till på söndag.

Bästa poängplockare i Sollentuna:

Whitney Turner, 11p
Caroline Werner, 9p
Isabelle Falck, 9p

Matchens lirare:

Isabelle Falck

Nästa match:

Katrineholm – Sollentuna, söndagen 15/2 kl 16:00 i Duveholmshallen