AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer förlorade mot serietvåan Hylte/Halmstad

Sollentuna volleys damlag förlorade bortamatchen mot serietvåan Hylte/Halmstad på söndagseftermiddagen. Efter att första set försvann med stora siffror så spelade Sollentuna upp sig och hade en stigande kurva genom de resterande seten och det var inte långt borta att Sollentuna tog matchen vidare. Slutresultatet blev 0-3 (13-25, 19-25, 22-25).

 

 

Hylte/Halmstad startade matchen bäst och vid underläge 7-11 så får Sollentuna det tungt med servemottaget och underläget blir så stort som 9-19 innan setet förloras med 13-25. Hylte/Halmstad var här steget före eller omvänt så kan man säga att Sollentuna var steget efter.

Andra set inleds även det starkt av serietvåan Hylte/Halmstad och Sollentuna har ibörjan svårt att hänga med, men från 10-15 så börjar Sollentunas spel fungera bättre och man kämpar sig så nära som 17-18. Skillnaden här är att Sollentuna lyckas bättre i block/försvar och får hemmalaget Hylte att även göra egna misstag. Dock kommer man inte närmare än så och slutbollarna i andra set går mestadels till Hylte.

Under tiominuterspausen omgrupperar damlaget i omklädningsrummet och påminner sig om vad man gjort bra hittills och vad man måste jobba mer på. Effekten i tredje set blir att det är jämnt hela vägen där Sollentuna skaffar sig ledning 21-19 och 22-20. Tyvärr gör Sollentuna här ett rotationsfel och ger bort en billig poäng och följden av det blir att man tappar lite momentum och det räcker för att Hylte/Halmstad ska kunna vända till set- och matchvinst.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar matchen så här:

– Visst hade jag hoppats på att vi skulle bjuda bättre motstånd mot Hylte/Halmstad, även om de är starka på hemmaplan och vi visste det skulle bli tufft. Tjejerna gör det vi pratat om specifikt inför denna matchen bra men vi har lite problem i en del elementära saker i volleyboll och det utnyttjar serietvåan naturligtvis. Trots förlusten är det positivt att vi har en stigande kurva i matchen där vi avslutar riktigt bra. Det hade varit spännande om vi kunde hållit i tredje set vid 22-20 och sett vart matchen tog vägen i ett fjärde set.

Bästa poängplockare:

Whitney Turner, 25p

Matchens lirare:

Whitney Turner

 

Nästa match:

Sollentuna – Lindesberg, onsdagen 11/2 kl 19:00 i Arena Satelliten