AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas B-herrar fortsätter att vinna

Sollentunas B-herrar vann på lördagen bortamatchen mot Teknikum i Uppsala med 3-1 (25-12, 24-26, 25-14, 25-19). Teknikum består att ett gäng rutinerade spelare som gett B-herrarna stora problem genom åren. Idag var dock rollerna ombytta och B-herrarna dominerade inledningssetet totalt. 
 

Passaren Oskar von Sydow fördelade bollarna på ett föredömligt sätt och Teknikum hade inget att sätta emot. Som historien så många gånger visat är det svårt att behålla koncentrationen uppe när man vunnit ett set enkelt. Detta fick också B-herrarna uppleva i det andra setet och hamnade i ett tidigt underläge. B-herrarna lyckades aldrig komma ifatt poängmässigt förrän vid 24-24. Då visade Teknikum att gammal är äldst och tog två lätta poäng genom att anfalla block-ut via passiva Sollentunahänder.

När Teknikum så tog en snabb 4-0 ledning via bl.a två serveess i starten av tredje set så fanns det anledning till oro på Sollentuna-bänken. Dessbättre visade det sig att B-herrarna kunde ta sig samman och därefter relativt snabbt spela hem både tredje och fjärde set och därmed matchen. B-herrarna är därmed obesegrade i vårtvåan efter fyra omgångar och leder serien före Sollentuna Draget.

Coach Christer Hällgren summerar:

– Med undantag för andra set så är jag mycket nöjd med grabbarna. Få tekniska misstag och bra servemottagning borgade för ett varierat anfallsspel. En extra eloge till passaren Oskar von Sydow som gjort stora framsteg under säsongen, såväl fysiskt, tekniskt som speltaktiskt. Följaktligen är han nu mogen att trots sina låga ålder (15) styra spelet som en bra passare förväntas göra. Den här matchen kunde han fördela passen jämnt på alla spelarna vilket framgår av den jämna poängstatistiken.

Bästa poängplockare:

Anders Lindahl 15
Erik Hällgren 12
Martin Forsen och Johan Silhammer 11
Peter Gille 9

Nästa match:

Södertälje borta, lördagen 14 februari kl 13.00 i Brunnsängshallen