Klar förlust för Sollentunas herrar mot Tierp

Efter en vilohelg utan elitseriespel var det Tierp som visade prov på spelglädje och såg mest spelsugna ut i inledningen av matchen. Sollentuna såg inte riktigt ut att förstå att det nu var dags för match igen. Drabbningen förlorades med 3-0 och laget gör bäst i att lägga denna match bakom sig och komma till nästa drabbning med ny energi.

Första set inleddes osäkert av Sollentuna och det var Tierp som var det spelförande laget. Vid ställningen 5-11 och följaktligen 16 spelade bollar hade Sollentuna enbart gjort 2 egna anfallspoäng. Spelet utjämnades därefter resultatmässigt men det var Tierp som var på tårna och som styrde skutan. Setet slutade 25-18 till Tierp.

Andra set började med en högre energinivå från Sollentunas sida och båda lagen gör poäng på egna anfall. Sollentuna lyckas dra ifrån till en ledning med 10-5 mycket tack vare ett starkt servande. Både lagen har sedan ett framgångsrikt anfallspel från kanterna men trots det börjar Tierp krypa allt närmare i protokollet och vid 20-20 är det utjämnat. Sollentunas spel blir alltmer stillastående medan Tierp är segersugna. De vinner flertalet av bollarna i slutet av setet som slutar med 25-22 till Tierp.

I det tredje setet startar Tierp återigen kraftfullt och tar ledningen tack vare ett framgångsrikt anfallsspel. Sollentuna hämtar upp underläget och lyckas ta ledningen men det är delvis tack vare Tierps misstag då det är bortalaget som återigen sitter i förarsätet. Sollentuna leder som mest med 16-11 innan Tierp börjar äta upp försprånget och lyckas utjämna till 16-16. Tierp är i slutet av setet återigen hetare och drar ifrån och kan vinna setet med 25-23.

Detta var en match där Sollentunas servemottagning gick knackigt vilket fick återverkan på anfallsspelet. Sollentunas duktiga centrar gjorde 4 anfallspoäng vilket är långt under vad Sollentunapubliken är vana vid att få se. Dagens glädjeämne i hemmalaget var Carl Ljung som klev in i tredje set och levererade en felfri servemottagning. I Tierp höll Kyle Gramit stor show med den ena poänggörande spiken efter den andra.

Sollentuna – Tierp 0-3 (18-25, 22-25, 23-25)