AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrjuniorer vinner norra JSM-kvalet

Sollentunas herrjuniorer kvalificerade sig till JSM-slutspelet genom att under lördagen vinna den norra kvalgruppen utan setförlust. JSM-slutspelet spelas 9-10 maj i Södertälje och åldergruppen är födda 1995 och senare. Sollentuna kom till spel med en 12-manna trupp trots att ett flertal spelare är skadade eller helt enkelt var upptagna med annat. 

 

Trots att tyngdpunkten i truppen ligger på spelare födda 1996 eller 1997 så har Sollentuna på senare tid även lyckats vinna stora turneringar när åldersgruppen födda 1995 är äldst. Senast 2014 vann man exempelvis Ungdomens Grand Prix i denna åldergrupp med till stora delar identisk trupp som deltog under helgen JSM-kval. För motståndet under lördagen stod i tur och ordning Team Gotland, Södertälje, Tierp och i finalen Vingåker. Alla lagen besegrades med 2-0.

Coach Johan Lindström summerar:

– Jag är oerhört imponerad med vilken disciplin grabbarna spelade under hela turneringen. De egna misstagen hölls till ett minimum och därmed sätter laget en enorm press på motståndarna. Glädjande att också att få visa upp vilken enorm bredd som finns bland ungdomsspelarna i Sollentuna Volleybollklubb. Alla spelarna i truppen kunde ges speltid utan att spelet sjönk i kvalitet. Det ska bli riktigt skoj att se vad gruppen kan prestera i SM-slutspelet i mitten av maj. Det ligger många träningstimmar och slit i hallarna i Sollentuna eller vid Riksidrottsgymnasiet i Falköping, där ett flertal av spelarna tillbringar vardagarna, framför killarna innan man kliver in på banan i JSM-slutspelet. Den ålder spelarna befinner sig i gör att det kan ske enorma förbättringar på relativt kort tid, vilket jag redan noterat under höstsäsongen. Många har debuterat i elitserien under hösten och därmed möter de varje helg motståndare av högsta elitklass och bara detta torde medföra en kvalitetshöjning.

Bästa poängplockare under helgen

Peter Blomgren 23, Ludvig von Sydow 22, Erik Hällgren 19, Jacob Zachrisson 16, Viktor Nielsen 15


övre fr v: Victor Nielsen, Joar Millberg, Ludvig von Sydow, Sergej Engström, Erik Hällgren
mitten fr v: Jakob Molin,. Peter Blomgren
undre fr v: Oskar von Sydow, Jesper Ullberg, Fredrik Ljung, Jacob Zachrisson
liggande: Tobias Eriksson-Holm