AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damjuniorer vinner östra JSM-kvalet

Sollentunas damjuniorer kvalificerade sig till JSM-slutspelet under lördagen via att vinna den östra kvalgruppen. Kvaldagen genomfördes för det bitvis nykomponerade laget utan setförlust och på det hela taget var det mest positiva utropstecken kring spelet. JSM-slutspelet spelas 9-10 maj i Södertälje.

 

JSM-kval är en tradition i månadsskiftet januari/februari och det innebär att ett nytt lag formeras bestående av spelare från elitserielaget, B-laget samt spelare som går på Riksidrottsgymnasiet för volleyboll. Sollentuna spelar i östra kvalgruppen och historiskt har den varit ganska tuff och det brukar bli semifinalplatser i JSM-slutspelet för lag som Sollentuna, Vallentuna och Södertälje. De senaste 4 åren har Sollentuna vunnit kvalgruppen, om än med så liten marginal som bollräkning en gång, och man följde upp det med även en 5:e vinst. Denna 5:e raka vinst var kanske den lättaste mycket beroende på att laget spelade bra och motståndarna inte riktigt höll nivån att utmana Sollentuna.

Veckan innan var det lite osäkert vilka som var friska nog att spela, men när laget samlades på fredagsträningen så stod det klart att man skulle kunna ställa upp med ett slagkraftigt lag. Lagkapten och tillika passaren Frida Kindbom kunde lotsa sitt lag till bra spel där mycket handlade om att tillvarata tillfället till matchspel i den nya konstellationen och försöka hitta varandra så bra som möjligt.

Sollentuna spelar utan libero under kvalspelet, vilket i dagens volleyboll är ganska ovanligt. Men samtliga centerspelare har så pass bra kvaliteter i bakplan att libero inte behövdes. Dagens tuffaste utmaning kom från Södertälje som orkade hänga med i ett halv set innan Sollentuna drog ifrån och avgjorde matchen till seger 2-0 (25-18, 25-12).

Hela laget ska ha stort beröm för sin insats och för sin förmåga att hålla fokus från första till sista bollen. Vad laget kan prestera i JSM-slutspelet blir spännande att följa.


Överst fr v: Hanna Remme-Larsen, Camilla Hörnqvist, Amanda Teir, Sofia Linderoth, Sandra Wiman, Carolina Ljung
Undre fr v: Frida Kindbom, Tove Kauppi, Isabelle Falck, Diana Lundvall