AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tung förlust för Sollentunas damlag mot Örebo

Sollentunas damlag förmådde inte komma upp i normal nivå och följdaktligen blev det också förlust i veckomatchen hemma mot Örebro. Trots att det var mycket i spelet som haltade så hade man setbollar i andra set, vann tredje set, men förlorar ändå klart. Även om det teoretiskt skulle kunnat vara två vunna set för Sollentuna så var det egentligen närmare en 3-0 seger för Örebro. Slutresultatat blev 1-3 (12-25, 29-31, 26-24, 11-25).

 

 

Matchen var en chans att trycka till Örebro då man ligger bredvid varandra i elitserietabellen och på så sätt få större avstånd till Örebro. Men första set inleds med för låg energi och siffrorna blir snabbt stora. Andra set är ett kämpande upp till 23 lika. Sollentuna har därefter 4 setbollar innan Örebro vänder och vinner med 31-29.

Det tredje setet får dock Sollentuna ett litet övertag och leder 14-10, men det är återigen jämnt efter 20 och naturligtvis står det 23 lika igen. Sollentuna har setboll vid 24-23 men har egentligen inget läge att avgöra utan istället så tar man chansen vid 25-24 med godhjälp av nätvajern. I det fjärde setet tar Sollentuna ledningen med 7-4 och hoppet levde om att matchen skulle gå till skiljeset, men just där får damlaget finna sig i att bli ganska så överkörda då Örebro vänder till 9-21, dvs spelar 2-17 på de nästföljande bollarna. Den tilltänkta kampen in på målsnöret uteblir och istället blir det ganska avslagna slutminuter på matchen.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar matchen så här:

– Örebro saknade en starter idag och det gör vi också, så på pappret skulle det kunna vara jämnt. Tyvärr gör vi en underkänd insats där energinivån i laget för dagen saknades. Det finns ingenting att skylla på utan vi måste hitta svaret till varför det blev så här inom oss själva. Örebro vann rättvist ikväll.

Bästa poängplockare:

Whitney Turner, 21 p
Caroline Werner, 7 p

Matchens lirare:

Caroline Werner

Nästa match:

Nu gör elitserien uppehåll kommande helg för europacupspel samt för JSM-kval och nästa match för damlaget är helgen efter.

Hylte/Halmstad – Sollentuna, söndagen 8/2 kl 14:30 i Örnahallen Hyltebruk