AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damlag besegrar KFUM Göteborg

Sollentuna besegrade KFUM Göteborg i den unika matchen där Sollentuna spelade på hemmaplan i Tellushallen i Vallentuna, men det var inte någon tillställning det slog gnistror om. Det var ett segt Sollentuna som inledde med att tappa set och som därefter blixtrade till i 1,5 set för att passera målinjen klart avstannande. Slutsiffrorna blev 3-1 (22-25, 25-18, 25-11, 26-24).

 

 

Sollentuna var inför match drabbat av både skador och sjukdomar men kom till match med 12 spelare ändå. Även om KFUM Göteborg ligger på nästsista plats i tabellen så är det inte en match som man bara ställer in skorna i utan en seger i elitserien kräver fokus och slit mot alla lag. Fast Sollentuna inleder första set utan vare sig hjärta eller hjärna och en fotbollskommentator hade nog sagt något i stil med att “ingen vill ta några löpningar”. Vid ledning 17-13 hoppas samtliga i laget att någon annan ska göra jobbet och för det blir man straffad av ett hårt fajtande Göteborg. Setet förloras med 22-25.

Andra set inleds även det krampaktigt då man förstår allvaret i situationen. Det är först i slutet på setet som ledningen drygas ut från 16-14 till 21-15 och tryggheten börjar infinna sig i Sollentuna. I tredje set har tyngden från oket ramlat av och Frida Kindbom servar fram till ledning 8-0. Damlaget spelar helt plötsligt med stort självförtroende och dominerar fullständigt och går fram till ledning 21-4 innan Göteborg hinner hyfsa siffrorna.

Tyvärr tror man att det är klar inför fjärde set och hamnar under med 0-5 innan man vaknar till och vänder till 8-6. Det blir återigen ett spel som inte är helt bländande där Sollentuna inte gör mycket mer än vad som behövs. Ledning 18-14, 21-18 och 23-20 innan servemottaget kollapsar och det blir 23-23. Sollentuna skaffar sig matchboll vid 24-23 som man servar ut på, men andra matchbollen vid 25-24 förvaltar Caroline Werner väl och 3 poäng är bärgade.

Sollentuna har denna säsong haft en märklig blandning av att spela lite bättre mot bra motstånd och samtidigt haft onödigt mycket tuggmotstånd i lättare matcher. Denna match var ingen skillnad och trots att man vinner 3-1 och tar full pott i poäng så bör det generera ett litet wake-up call för laget. Centern Anita Nolsjö var dagens ljusglimt och stod för 5 block och en anfallseffektivitet på +60%.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar matchen så här:

– Roligt att få spela en elitseriematch i Tellushallen med tanke på att vi har tre tjejer i laget som är födda, uppvuxna och volleybollfostrade i Vallentuna. Matchen blev någonting annorlunda och speciell med tanke på det och hallbytet. Men, detta är också en match vi ska ta tre poäng i och vi gör det utan att glänsa. Det viktiga var resultatet för det är match igen på tisdag hemma mot Örebro, så just nu ska vi bara fokusera frammåt och lägga denna matchen bakom oss.

Bästa poängplockare:

Whitnet Turner, 23p
Anita Nolsjö, 14p

Matchens lirare:

Anita Nolsjö

Nästa match:

Sollentuna – Örebro, tisdag 27 januari kl 19:00 i Sporthallen

foto: Madelene Green

Avslutningsvis riktar vi ett jättestort TACK till Vallentuna VBK för att vi fick spela i Tellushallen och för deras härliga samarbete kring dagen!