AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tuff fajt borta mot Svedala för Sollentunas damlag

Sollentunas damlag utkämpar en tuff fajt på bortaplan mot skånelaget Svedala på lördagseftermiddagen. Efter ett minst sagt uselt första set där gästande Sollentuna blev utskåpat så blir de nästföljande 3 seten av riktigt hög nivå. Det är hårsmåner från att Sollentuna vunnit de 3 seten, men nu slutade matchen istället med Svedalaseger. Slutresultatet blev 1-3 (7-25, 23-25, 25-23, 20-25)

 

 

Första set inleds med en Sollentunaledning 2-1 men som förbytts till undeläge 2-5 och därefter rullar det bara på och setet slutar 7-25. Med tanke på att bussresan till Svedala tar 8 timmar kändes det som om de 8 timmarna hem skulle bli blytunga om matchen fortsatte på detta viset.

Men inför andra set ser spelarna varandra i ögonen och kommer ut som ett helt nytt lag på banan. Lagen följs åt 10-10, 15-15 och Sollentuna rycker till 18-16. Därefter vänder Svedala till 18-20 innan Sollentuna kommer tillbaka och i slutet på setet står det 23-23 och det kunde gått hur som helst. Det är Svedala som har marginalerna på sin sida och vinner med minsta möjliga marginal 23-25.

Stärkta av andra set så är det faktiskt gästande Sollentuna som har initiativet i tredje set och leder 10-6, 13-11 men vid 15-15 så går Svedala om och det ser lite mörkt ut för att matchen ska leva vidare. Då hittar Sollentuna ny styrka och går om till 22-20 och 23-21. Vid 23 lika är det Sollentuna som har marginalerna på sin sida och setbollen är ett block av Anita Nolsjö.

I fjärde set är det en riktig kamp och det blandas mellan härliga bolldueller och rena slitpoäng. Sollentunas passare Frida Kindbom gör en mycket bra match och fördelar bollarna med omsorg och har stor del i scenförändringen. Sollentuna har ledningen 15-12 då en tveksam boll döms in för Svedala. Återigen är det jämnt och vid 16-16 skaffar sig Svedala ledningen. Vid 18-20 kommer ett mycket tveksamt domslut som håller en helt annan nivå på slagbedömningen än matchen haft hittills. Under stor irritation ställer Sollentuna upp för nästa boll och det står 18-21 istället för 19-20. Därefter är Svedala starkare och tar hem setet och matchen med 20-25.

Det som såg ut att bli en riktig utskåpning vände och blev en riktigt bra insats av Sollentuna som kom till match utan sin knäskadade starter Carolina Ljung. Andra set kunde gått precis hur som helst och fjärde set såg lovande ut fram till 18-20. Trots förlusten är det nog inte ett helt missnöjt lag som sätter sig för ytterligare 8 timmar bussresa.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar förlusten så här:

– Egentligen skulle jag vilja kommentera domarens insats, men det gör jag inte. Istället känner jag att vi trots allt som lag kan hantera situationen med en saknad starter och ser lite ljusglimtar i det vi presterar idag. Vi var på väg mot ett skiljeset då vi ledde 15-12 och det hade inte varit orättvist.

Bästapoängplockare:

Statistiken kommer senare 

Matchens lirare:

Sofia Täcktor

Nästa match:

Sollentuna – KFUM Göteborg, lördagen 24 januari kl 17:00 i Tellusvallen, Vallentuna