Vinst med 3-0 mot RIG Falköping efter herrarnas juluppehåll

Sollentuna mötte i första omgången efter juluppehållet RIG. Matchen hade flyttats eftersom RIG:arna varit i Serbien och spelat EM-kval och den spelades därför i Sporthallen istället för i Satelliten.

RIG kom till spel med Axel Stenkilsson Hoff som passare då ordinarie passare inte var fit for fight i dagens match. I RIG handlade det som vanligt mycket om Jacob Link och Victor Lindberg i anfall och de blev även i dag poängbäst i RIG med sina 12 respektive 9 poäng.

Matchen började ganska blekt och första set var fyllt av misstag från bägge lagen. Efter halva setet la Sollentuna i en högre växel och drog ifrån till en komfortabel setseger med 25-20, men utan att glänsa.

I andra set var det ett blekt RIG som stod på planen. Vid ställningen 8-4 gör Andreas Eriksson ett serveess och RIG tar en time-out. Det hjälper inte utan Sollentuna ökar ledningen och har 12-5 när RIG testar att byta in Pontus Nilsson. Pontus tar ett par anfallspoäng, men lyckas inte vända matchbilden, utan Sollentuna ökar ledningen till 17-7.  Till slut vinner Sollentuna setet med 25-13 efter att Sean Anthony visat upp ett mycket bättre anfallsspel än i första set.

I tredje set är det ett revanschsuget RIG som vill visa att man är mycket bättre än vad man visade i förra setet. Man börjar setet bra och har ledningen vid 7-9. Hemmalaget skärper till sitt spel och vinner 3 av de 4 följande bollarna och är ikapp vid 10 lika. Efter 11-11 har Peter Jonsson en bra period med två blockpoäng och ett vunnet anfall inom fyra bollar.  Vid 17-13 till Sollentuna tar RIG time-out, men det hjälper inte, Sollentuna spelar stabilt och vid 22-17 tar RIG ytterligare en time-out för att försöka få till en förändring. Lagen turas om att vinna bollar fram till 24-18 för hemmalaget, då Jacob Link vinner ett anfall från position 4 innan Victor Lindberg går ner och gör två riktigt bra hoppservar som RIG vinner. Sollentuna tar en time-out och tyvärr (för RIGs del) sitter den tredje serven från Victor i nät och Sollentuna vinner setet med 25-21.

Sollentuna vinner alltså över RIG med 3-0 (25-20, 25-13, 25-21).

Till bäste spelare i Sollentuna utses Mikolaj Borko och i RIG passaren Axel Stenkilsson Hoff.