AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust borta mot Katrineholm för Sollentunas damer

Det blev återigen en förlust för Sollentunas damlag mot Katrineholm då man i derbyomgång mötte dem på bortaplan i Duveholmshallen på onsdagskvällen. Matchen inleddes bra med ledning och Sollentuna var med i de två första seten trots ett skadeavbrott i mitten av första set. Slutresultatet blev 0-3 (20-25, 19-25, 13-25).

 

 

Sollentuna inleder matchen positivt och tar ledningen med 7-4. Trots att Katrineholm kommer ikapp så fortsätter Sollentuna spela bra och det är en del bra bolldueller. Tyvärr så vid ledning 11-10 så landar Carolina Ljung illa och vrider till knät och måste utgå för resten av matchen. Avbrottet leder till att Sollentuna kommer av sig lite och ligger under med 14-17 innan man kämpar sig tillbaka till 18-19. Där står första set och väger då matchens gigant hos Katrineholm, centern Milica Brankovic, stänker in ett par poäng som ger KVK den ledning de behöver.

Andra set är även det jämnt där Katrineholm lyckas göra ett ryck efter 10 som Sollentuna sakta hämta in till 16-16. Just som det kändes att Sollentuna hade ett litet grepp om andra set så Brankovic som återigen avgör åt hemmalaget och gör 3 välbehövliga poäng. Gästande Sollentuna fajtar sig tillbaka till 19-20 innan Brankovic återigen drygar ut ledningen.

Det tredje setet startar illa och första timeouten från coach Snillet kommer vid 1-6. Sollentuna försöker men det är ett lite uppgivet Sollentuna som kämpar i uppförsbacke och det tredje setet innehåller inte alls samma glöd eller bra spelnivå. Avslutningen kanske gladde hemmapubliken, men de ditresta Sollentunasupportrarna hade nog kunnat hoppats på mer.

Ett glädjeämne i förlustens stund var att det var första gången Caroline Werner startade en match denna säsongen sedan axeloperation och rehab. Tidigare har det mest handlat om inhopp men ikväll var hon starter återigen.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson kommenterar matchen så här:

– Skillnaden mellan de två lagen i de två inledande seten ikväll kan stavas Milica Brankovic som vi hade stora problem att stoppa. Men det är mycket små marginaler som skiljer och man kan inte låta bli att undra vart förstaset tagit vägen utan skadeavbrottet. Vi hade god energi och det kändes bra. Trots det står vi upp i två set och det är lite smolk i bägaren att vi viker ned oss i tredje set. Som vi inledde tycker jag vi borde kunnat knipa ett set eller två.

Bästa poängplockare:

Whitney Turner, 10p
Isabelle Falck, 9p

Matchens lirare:

Sofia Täcktor

Nästa match:

Svedala – Sollentuna, lördagen 17 januari kl 15:00