AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damlag vinner i tre raka över RIG Falköping

Sollentunas damer går igång efter juluppehållet i elitserien under parollen full fart framåt och besegrar gästande RIG Falköping på lördagseftermiddagen i tre raka set på ganska precis en timme. Det är inte mycket gästerna kan sätta emot och det blir en ganska ojämn kamp där Sollentuna dock visar stabilitet i att kunna upprätthålla fokus genom hela matchen. Slutresultatet blir 3-0 (25-16, 25-11, 25-14).

 

 

Matcher där man möter RIG Falköping innehåller alltid en stor portion risk då de kan glimra till och hitta glöd och vara riktigt svåra motståndare eller så kan det också bli som denna lördag, att krutet deras mestadels var lite vått. Julledigheten är svår att parera och RIG skulle på pappret kanske haft störst fördel av det då flertalet spelare varit aktiva under Ungdoms-GrandPrix. Sollentuna har genomfört träningar enligt bästa förmåga samtidigt som man försökt ge lite behövd ledighet till spelarna. Osäkerheten på formen var därför stor.

Från första bollen visar Sollentuna att man tänker spela under parollen full farm framåt och gasar på från första början. Man tar ledningen 8-4 och 16-10 och vinner setet säkert med 25-16. Sollentuna gör få misstag och förvaltar sina lägen med omsorg. I andra set är dominansen ännu större och Sollentuna leder med hela 21-9 även fast man genomfört byten så att 11 av lagets 12 spelare varit inne på banan.

I tredje och sista set startar Sollentuna lite långsamt och ligger under 2-5 innan man inser att det klassiska tredjesets syndromet hägrar runt hörnet. Man vinner 6 raka bollar och vänder till 8-5 och maler vidare till 16-10. Trots att alla i hallen förstår hur det ska sluta så slutar inte damlaget att göra sitt jobb utan avslutar det hela som man börjat.

Till skillnad mot sista matchen innan jul så genomför Sollentuna matchen med en rakt igenom låg andel egna misstag. Totalt sett gör man 11 misstag i hela matchen och det är mindre än vad man gjorde i bara första set i sista matchen mot Gislaved innan jul.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar segern så här:

– Detta är en match vi bör och ska vinna och det gör vi också. Glädjande nog genomför vi matchen med samma fokus från början till slut och det är nyckeln till de stora siffrorna. Alla spelare är med och bidrar till segern och att vi kan byta och ändra uppställningar utan att det påverkar spelet känns bra. Det finns även en del rostighet från juluppehållet vi behöver slipa bort, men det tar vi kommande vecka. Nu har vi en tuff och spännande vecka framför oss med Katrineholm mitt i veckan och Svedala till helgen. Det är matcher som kräver att vi visar vilka vi är.

Bästa poängplockare:

Whitney Turner, 17p
Isabelle Falck, 15p

Matchens lirare:

Carolina Ljung

Nästa matcher:

Katrineholm – Sollentuna, onsdagen 14 januari kl 19:00 i Duveholmshallen
Svedala – Sollentuna, lördagen 17 januari kl 15:00 i Svedala sporthall