AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust för elitherrarna med 3-0 i Falkenberg trots starkt spel och flera setbollar

När Sollentuna åkte till Falkenberg för den sista matchen innan juluppehållet var det två lag som bägge hade fyra raka segrar som möttes. Falkenberg hade möjligheten att säkra förstaplatsen inför Grand Prix och Sollentuna hade en liten teoretisk chans att ta sig till Grand Prix (om Sollentuna tog 3 poäng mot Falkenberg samtidigt som RIG tog 3 poäng mot Örkelljunga). För vår del var det viktigaste målet att fortsätta trenden att bli bättre och bättre för varje match som vi spelar. Hur långt det sedan räckte mot serieledarna fick vi se. 

Falkenberg ställde upp utan David Pettersson som stukade foten på morgonen samma dag och man hade kallat in Daniel Isedal och Johann Andersson för att bredda bänken, men ingen av dem gjorde något inhopp i matchen. Sollentuna kom till spel utan Peter Jonsson och Phil Tully.

Första set började jämnt och det var lika vid 4-4, 5-5 och 6-6. Efter det gjorde hemmalaget ett ryck och drog ifrån till 9-6. Efter det höll Sollentuna jämna steg med Falkenberg fram till 13-11. Falkenberg visar nu upp bästa tänkbara anfallsspel. Darryl Shank och Wille Nilsson vinner i stort sett varje boll de anfaller på och Sollentuna klarar inte av att stå emot, utan Falkenberg rinner ifrån till en mycket klar setvinst med 25-15. Även om det blir stora setsiffror är det egentligen bara blockeringsspelet som brister i Sollentuna. Vi har dålig skärpa i vårt block och Falkenberg får för enkelt vinna sina anfall genom att göra samma sak om och om igen. Falkenberg har hela 19 egna anfallspoäng i första set och en imponerande effektivitet på 53%.

Efter första set var det många i hallen som trodde att Falkenberg skulle ”köra över” Sollentuna och att det skulle bli en kort sista match innan juluppehållet.

Andra set börjar bra för Sollentuna som går upp i en ledning med 0-4. Falkenberg får igång sitt spel och vid ställningen 7-8 gör Darryl Shank två serveess i rad och så är Falkenberg uppe i ledningen med 9-8. När Falkenberg leder med 12-11 gör Sollentuna ett misstag och tar efter det en time-out. Bollen efter blir Sean Anthony nerblockad och Falkenberg leder nu med 14-11. Några bollar senare har Sean Anthony vunnit tre bollar i anfall samtidigt som Kos Smiechowski vunnit ett anfall och gjort ett serveess och Sollentuna är nu i ledningen med 16-17. Nu spelar lagen jämnt med varandra fram till 22-23, då Falkenberg tar en time-out. Tyvärr missar Sollentuna serven efter Falkenbergs time-out och det står nu 23 lika. Kos Smiechowski vinner nästa boll på en backspike och Sollentuna har setboll. Darryl Shank vinner dock den följande bollen på en diagonal spiks från position 2. Falkenberg tar nu tag i taktpinnen och har 4 setbollar innan Sollentuna kan vinna två raka bollar efter att Kos Smiechowski vunnit ett anfall och Darryl Shank missat sin backspike. Matt Hanley vinner det följande anfallet och kvitterar till 29 lika. Följande boll har Sollentuna ett bra läge i anfall, men bollen slås ut och Falkenberg får ytterligare en setboll. Falkenberg gör dock ett misstag och ställningen är nu 30-30. Tyvärr missar Sollentuna ytterligare en serve och bollen efter är det nätberöring på Sollentuna och Falkenberg vinner setet med 32-30. I det andra setet är det Matt Hanley i Falkenberg och Kosma Smiechowski och Sean Anthony i Sollentuna som gör mest anfallspoäng.

Efter den långa setpaus är det dags för det tredje setet. Falkenberg börjar bäst och tar ledningen med 3-0. Sollentuna kontrar genom att vinna tre bollar i rad och det står 3-3. Falkenberg tar ledningen med 9-7 när Sollentuna tar en time-out. Vid 14 lika har Sollentuna kommit ikapp. Just nu är matchen en fight mellan Darryl Shank och Sollentuna. Vid 16 lika har Darryl Shank vunnit ytterligare två anfall samtidigt som Sollentuna sprider sitt anfallsspel mellan alla spelare även om Kos och Sean får fler pass än övriga spelare. Lagen vinner varannan boll hela vägen fram till 24 lika. De sista två bollarna blir Kos Smiechowski nerblockad och Staffan Blomgren slår ut ett anfall och så har Falkenberg vunnit setet med 26-24 och matchen med 3-0.

Totalt sett så visar Falkenberg upp ett mycket bra anfallsspel (framförallt genom Darryl Shank och Wille Nilsson) samtidigt som Sollentuna gör sin sämsta blockmatch den här säsongen. Blocket har ju varit en styrka i laget tidigare under säsongen, så det känns trist att det inte fungerar i matchen mot Falkenberg.

Bäste poängplockare i Falkenberg
Darryl Shank 23p
Wille Nilsson 13p

Bäste poängplockare i Sollentuna
Kosma Smiechowski 17p
Sean Anthony 12p

Bästa spelare i Falkenberg
Darryl Shank

Bästa spelare i Sollentuna
Kosma Smiechowski

De senaste matcherna har Sollentuna visat att vi är på rätt väg. Att vi redan nu kan matcha Tierp, Örkelljunga och Falkenberg spelmässigt är ett bra kvitto på den träning som vi kört under hösten och ger energi inför våren. Vi fortsätter med målet att vara det lag som utvecklas mest under säsongen för att prestera vår bästa volleyboll för säsongen när slutspelet kommer igång. I den haltande tabellen ligger Sollentuna just nu på femte plats med 22 poäng på 13 matcher.

För Sollentunas del startar våren med hemmamatch mot RIG Falköping den 15 januari kl 19.00. Det blir en intensiv period med fyra matcher på tio dagar då vi möter RIG hemma, Linköping borta, Vingåker borta och Habo hemma.

God Jul och Gott Nytt år önskar herrlaget!