Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damlag avslutar höstsäsongen med bortaseger mot Gislaved

Sollentunas damlag avslutar hösten i elitserien med en bortaseger mot Gislaved i en match som blev svängig värre. Sollentuna såg ut att ena stunden kunna vinna klart för att i nästa stund sprattla som en fsk i nätet. Efter ett jämnt fjärde set, som Sollentuna borde ha vunnit, gick matchen till skiljeset som damlaget hade klart kommando i och kunde säkra slutresultatet 3-2 (25-20, 19-25, 25-22, 22-25, 15-9)

Första set är Sollentunas från start till mål vinns trots att man gör hela 13 egna misstag. Gislaved mäktade bara med 7 egna poäng. Andra set fortsätter där första tog slut och vid lednng 9-5 känns det som matchen kan bli en snabb affär. Därefter inträffar en period som innehåller bla 4 raka anfallsmisstag av Sollentuna och så håller man på tills det står 9-16 på poängtavlad. Likt Ferdinands matador i Kalle Anka på julafton sliter coachparet sitt hår och försöker få styr på spelet. Man repar sig lite men avståndet är förstort.

Tredje set är Sollentuna åter ledningen och har kontrollen och kan skaffa sig setbollar vid 24-20. Här känns det återgen som laget marscherar mot en stabl seger igen. I fjärde set vill det sig inte bättre än att Gislaved ligger 1-2 poäng före hela tiden och så fort Sollentuna kommer upp på lika i poängställnngen gör man fortfarande ovanligt många egna oprovocedare egna misstag. Vid 18-20 gör Gislaved ett ryck och skljeset är ett faktum. Skljeset inleds med 1-3 underläge, men därefter är det Sollentuna för hela slanten och man leder 10-4 och kan avsluta skiljeset med seger 15-9.

Matchens ljusglimtar var mittenspelet där passare Frida Kindbom hade lilla julafton i att duka upp boll på boll till Isabelle Falck och Anita Nolsjö. Trots att Gislaved gick in och dubblade vart matchen led så fortsatte poängproduktionen. Isabellle Falck blev poängbäst av alla spelare i bägge lagen och det är sannerligen inte vardagsmat i volleyboll att en center blir det.