AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrlag tar sin fjärde raka seger

Sollentuna höjer idag sin spelnivå ytterligare ett snäpp och lyckas besegra Örkelljunga på hemmaplan med 3-1. Örkelljunga tillhör topplagen i Elitserien och besegrade Hylte/Halmstad i veckan som gick. Idag fick man möte ett mycket laddat lag i huvudstaden.

Det första setet börjar inte så bra för Sollentuna och man ser ut att vara lite yrvakna och ha svårt att hinna med i matchtempot. Örkelljunga spelar säkert och öser på med framgångsrika anfall. Deras poängkung på högerkanten Tomas Vilimas spikar ner boll efter boll i golvet. Landslagsspikern Peter Lundgren visar också goda takter på vänsterkanten. Sollentunas block är inte riktigt där det ska vara utan Örkelljunga kan ta poäng på de flesta anfallen. Örkelljunga tar en tidig ledning och vinner till slut setet med 25-15.

Det andra setet börjar bättre för Sollentuna. Phil Thully har kommit in på banan och visar vägen i anfallet. Nu börjar försvarsspelet också stämma bättre och herrarna är mer på tårna. Lagen följs poängmässigt åt under den första delen av setet. Örkelljunga tar en liten ledning vid 11-10 som de behåller fram till 21-18. Båda lagen visar upp ett bra anfallsspel med få misstag men i slutet av setet börjar Örkelljunga missa både servar och anfall medan Sollentuna behåller sin höga nivå. 21-18 krymper till 22-20 och vid 22-22 är det utjämnat. Matchen står här och väger mellan en 2-0 ledning i Örkelljungas favör alternativt en utjämning till 1-1 och en helt öppen match. Sollentunas olika lagdelar fortsätter att lyckas med sina förehavanden medan Örkelljunga bjuder på både servemiss och anfallsmiss och Sollentuna kan ta hem setet med 26-24.

Tredje setet är jämnt fram till 13-13. Sollentuna gör lite fler anfallsmissar än i det föregående setet men det gör också Örkelljunga. Tobias Ericsson har en framgångsrik period från sin centerposition och med tre raka poäng är Sollentuna plötsligt i förarsätet med en ledning på 16-12. Peter Jonsson gör därefter flera poäng på centeranfall och ledningen behålls setet igenom och vinns med 25-20.

Det fjärde setet inleds som de två föregående med en jämn poängställning. Staffan Blomgren är riktigt vass i anfallet. Trots att setet är jämnt fram till 20-20 är känslan i hallen att det är Sollentuna som kommer att dra det längsta strået. Laget visar kämpatakter och koncentration så det står härliga till. Så här långt in i matchen dämpas de flesta av Örkelljungas anfall av Sollentunas block. Philly Thully slår i en spike till 21-20. Staffan Blomgren blockar ner Örkelljungas anfall till 22-20. Efter ett misstag av vardera lagen står det 23-21. Sollentunas herrar är nu så heta att ångar i hallen. Två framgångsrika centeranfall från Sollentuna ger setvinst med 25-21 och matchvinst med 3-1.

Detta var en match som fick spelare och publik att lämna hallen med ett leende på läpparna. Ryktet säger att det också observerats stora leenden från herrarnas tränare.

Sollentunas herrlag har levererat fina resultat de senaste matcherna och vinsten idag gör att drömmen om att spela Grand Prix under Trettonhelgen lever vidare. Tyvärr har andra resultat inte gått Sollentunas väg varför möjligheten att få spela GP finns kvar men det räcker inte med vinst mot Falkenberg utan det krävs också att både Tierp och Örkelljunga tappar poäng i sina återstående matcher.

Sollentuna – Örkelljunga 3-1 (15-25, 26-24, 25-20, 25-21)

Bästa poängplockare i Sollentuna
Phil Thully, 14 anfall, totalt 14 poäng
Staffan Blomgren, 11 anfall, 1 block, totalt 12 poäng

Bästa poängplockare i Örkelljunga
Tomas Vilimas, 22 anfall, 1 block, totalt 23 poäng
Peter Lundgren, 20 anfall, 2 serveess, totalt 22 poäng

Matchens lirare
Sollentuna : Phil Thully
Örkelljunga: Tomas Vilimas

Kommande match innan juluppehållet
Lör 20/12 kl. 15.00 Falkenberg-Sollentuna i Falkhallen i Falkenberg