AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust för damlaget mot serieledarna Engelholm

Sollentunas damlag tog sig an säsongens dominant och serieledare, Engelholm, på sena Luciaeftermiddagen. När den stora respekten släppte gör man tillslut en hedersam andra halva i matchen och lyckas så när ta set på Engelholm. Nu blev det inte så tack vare egna misstag i slutet och slutresultatet blev 0-3 (9-25, 16-25, 23-25).

 

 

I första set hamrar serieledande Engelholm på och leder stort. Inte blir det bättre av att Sollentuna tvingas byta ut sitt anfallsess, Whitney Turner, i värsta EVS-pressen då sviterna av ett tidigare migränanfall gjorde sig påminda. Kaotiskt och rörigt så avslutar Sollentuna setet så bra man kan.

I andra set så kastar Sollentuna om i uppställningen och Whitney Turner får för första gången starta som högerspelare. Engelholm visar upp ett imponerande spel och leder med hela 6-18 innan Sollentuna vaknar till och hittar sig själva. Man börjar hitta blocket bättre och knaprar poäng där man hyfsar siffrorna till 16-25.

Inför det tredje setet var det nog få som trodde annat än att det skulle bli en av höstseriens kortaste hemmamatcher, men Sollentunas damlag ville annat. Sophie Ågren tar över libero tröjan och Caroline Werner startar setet som högerspelare. Caroline opererade axeln i somras och har haft en tuff och lång väg tillbaka, men det är faktiskt fröken Werner som visar vad viljan och glädjen till sporten betyder då hon går in spelar inspirerat.  Även passaren Frida Kindbom visar jävlar anamma och gör nog en av elitseriens mer oväntade poäng (kommer på Sollentunas facebook-sida inom kort).

Sollentuna hänger med och har “bara” underläge 10-14 då det riktigt tänder till i hallen. Sollentuna vänder till 18-16 och leder 21-17 och är på väg att göra en högoddsare. Tyvärr har man 4 egna oprovoserade anfallsmiss efter 20 och man faller lite på sina egna misstag. Engelholm kommer undan med andran i halsen i tredje, vilket är mycket märkligt med tanke på matchens inledning.

Lars-Göran Eriksson, dalagets headcoach, kommenterar förlusten så här:

– Att förlora 9-25, 16-25 i de första två seten förstår alla som kan volleyboll att det betyder att man är ordentligt utspelad, ja det är fråga om utklassning. Men att komma tillbaka och kriga som vi gör i tredje set är något som vi ska ta med oss i framtiden, för det visar ju trots allt vad vi har i oss bara vi vill. Det gäller bara att vi vill lite mer och lite oftare.

Nu väntar höstseriens sista match borta mot Gislaved och den matchen är väldigt viktig då det är en kamp mellan lag som ligger bredvid varandra i tabellen. Det är mao inte fråga om att spela om 3 poäng utan snarare 6 poäng då det handlar om att se till att hålla motståndaren bakom sig.

Nästa match:

Gislaved – Sollentuna, lördagen 20 december kl 16:00 i Gisle Sportcenter