AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damlag förlorar stort mot Katrineholm

Sollentunas damlag var ute efter revansch från förlusten tidigare under hösten men av det blev det ingenting. Snarare blev det en ännu klarare förlust denna gången och Sollentunas damlag fick utstå en rejäl utspelning av det rutinerade Katrineholm och matchen var över på under timmen. Slutresultatet blev 0-3 (16-25, 13-25, 10-25).

 

 

Sollentunas damlag har under veckan haft problem med förkylningar men det argumentet låter mest som en bortförklaring även om det är sant. Om det var lite rörigt timmarna innan match kring vilka som var friska nog för spel så var det ingenting mot hur rörigt det var på plan. Sollentuna öppnar ändå positivt och matchen är faktiskt jämn upp till 7-8 därefter försvinner första set och matchen.

Andra set öppnas katastrofalt och Sollentuna har stora problem med Katrineholms långa servar. Det står 3-16 på tavlan innan Sollentuna lyckas få igång något speloch man “vinner” därefter resten av setet om man ser till poängen. I det tredje setet är det ett nära nog uppgivet Sollentuna som inte förmår göra speciellt mycket motstånd.

Katrineholm imponerar, trots att de inte har någon direkt vass vänsterkant, och genomför matchen t ex utan en enda servemiss på 74 servar och med enbart 4 anfallsmisstag. Sollentuna däremot blir essade hela 13 gånger och har stora problem att få igång något strukturerat anfallsspel.

Den gamla frasen om att bryta ihop och komma igen är något som nu laget snabbt måste anamma, för redan på lördag väntar serieledarna Engelholm som motståndare i Satelliten. Ska man kunna utmana dem gäller det att lägga kvällens prestation bakom sig direkt och för det skulle man snabbt behöva låna Neuralyzern från filmen Men in Black.

 

Nästa match:

Sollentuna – Engelholm, lördagen 13/12 kl 17:00 i Arena Satelliten