AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Elitherrarna besegrar Vingåker utan att glänsa

Sollentunas herrar lyckades med att vinna två raka matcher mot Vingåker inom en vecka. Denna onsdagskväll blev det en seger med 3-1.

Första set inleds med ett jämnt spel där lagen oftast gör poäng när det andra laget servar. Staffan Blomgren och Kosma Smietchowski visar redan från början att de är på gott anfallshumör. Från 13-13 drar Sollentuna ifrån och man visar att man är lite starkare på flera positioner men framför allt att man har en något bättre effektivitet i sina anfall än Vingåker. Ledningen ökar successivt och setet kan vinnas med 21-19.

I det andra setet tar Sollentuna ledningen redan från start och behåller den sedan setet igenom. Det blir litet av en transportsträcka genom setet då Vingåker har svårt att få kontakt med Sollentuna. Setet vinns till slut med 25-16.

Tredje setet inleds jämnt mellan lagen men med en sjunkande spelnivå då lite oskärpa infunnit sig på Sollentunas planhalva. Från 6-6 går Vingåker upp till en ledning med 11-7 till följd av vunna block och anfall. Sollentuna samlar sig och kryper ikapp och vid 13-13 har man utjämnat. Möjligen trodde man då att det bara var att spela på så skulle man dra ifrån som i de tidigare seten men så blev det inte. Man tar en mindre ledning och har två matchbollar vid 24-22. Men Vingåker var nu mer beslutsamma än hemmalaget och krigade till sig en setvinst med 27-25.

I det fjärde setet tar Sollentuna ledningen från start, delvis beroende på eget spel men också av att Vingåkers misstag ökade. Samtidigt som Vingåker missade många av sina anfall började Sollentunas spiker Sean Anthony ge sig till känna i poängprotokollet. Setvinsten blir till slut så stor som 25-15 och matchen vinns med 3-1.

Detta var en match som Sollentuna kunde ha vunnit med 3-0 om inte skärpan tappats i det tredje setet. Möjligen berodde det på att det hade gått lite för lätt i de två första seten. Samtidigt kan man glädjas åt att man kan föra och vinna två matcher på raken mot ett lag i elitserien.

Två matcher återstår nu innan juluppehållet. En hemmamatch mot Örkelljunga och en bortamatch mot Falkenberg. Det blir ett par lite svårare nötter att knäcka men ingenting är omöjligt. Lagets utveckling under hösten har varit positiv och för första gången på tre år har man en teoretisk chans att nå GP när det återstår två matcher. GP (Grand Prix) spelas i Katrineholm under Trettonhelgen mellan de fyra bäst placerade lagen efter höstens omgångar av elitserien.

Sollentuna – Vingåker 3-1 (25-19, 25-16, 25-27, 25-15)

Bästa poängplockare i Sollentuna
Staffan Blomgren, 17 anfall, 2 servess, 2 block, totalt 21 poäng
Kosma Smiechowski, 16 anfall, 1 block, totalt 17 poäng

Bästa poängplockare i Vingåker
Jordan Power, 13 anfall, 1 servess, 2 block, totalt 16 poäng
Tomas Mroz, 14 anfall, 1 block, totalt 15 poäng

Matchens lirare
Sollentuna: Peter Jonsson
Vingåker: Matthias Gustavsson

Kommande matcher
Lör 13/12 kl. 14.30 Sollentuna-Örkelljunga i Satelliten
Lör 20/12 kl. 15.00 Falkenberg-Sollentuna i Falkhallen i Falkenberg