Bortavinst mot Örebro för Sollentunas damer

Sollentunas damer bortaslog Örebro på söndagseftermiddagen i elitserien efter att ha vänt 0-1 till seger 3-1. Vinsten var mentalt viktigt då man mött lite tuffare motstånd och blandat och gett de sista matcherna, men nu blev det alltså proppen ur och seger. Slutresultatet skrevs till 3-1 (14-25, 25-20, 25-22, 25-22).

Helgen som varit kan skrivas lite i trafikens tecken för herrlaget hade motorhaveri i lördags på väg till Vingåker och damlaget råkar ut för att E18 var avspärrad mellan Hallstahammar och Arboga, vilket ledde till senare ankomst till Idrottshallen i Örebro än önskat. Första set blir därmed lite skakigare än nödvändigt och man tappar spelet vid 7-7 där hemmalaget Örebro tillåts gå ifrån till ledning hela 9-17. Inget gick som planerat framåt slutet på setet.

I andra set så kommer Sollentuna igång bättre och man leder 8-4, men Örebro jobbar sig ifatt till 15-15. Här balanserar damlaget på en skör tråd, men man rycker åt sig en två poängsledning där man vid 22-20 avslutar setet men anfallspoäng, följt av blockpoäng och miss av hemmalaget. Det tredje setet är lika jämnt och står och väger. Lagen försöker bägge manövrera ut motståndaren och utnyttja egna styrkor och motståndarens svagheter. Vid 18-18 lyckas Sollentuna återigen rycka till en två poängsledning och i slutbollarna drar man ifrån till hela 24-19. Här var det ruskigt nära att det hade blivit en comback med stort C då knäskadade Madelene Green hade handen om bytesspaden och var på väg in i matchen.

Fjärde setet innehåller ett trendbrott, för under säsongen hittills så har damlaget haft svårt att vända set där man tidigt hamnat i stora underlägen. I fjärde set ligger man under med 2-7 samt 11-17 pga att man inte är skarpa nog på de chanser man får. Men därefter jobbar man sig mycket bra tillbaka i matchen och spelar taktiskt riktigt varpå man är ifatt vid 20-20. Slutbollarna blir dramatiska och Sollentuna går förbi vid 22-21 och blockerar in första matchbollen man har vid 24-22.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar segern så här:

– Det var ett steg frammåt i förra matchen mot Lindesberg, och i denna matchen tycker jag vi fortsätter på den vägen. Efter den skakiga inledningen höjer vi oss och spelar tack vare ett bra servemottag ett brett och varierat anfallspel. Vändningen i fjärde setet visar också att gått frammåt mentalt och kan ta lite motvind i matchen. På torsdag är det returmöte med Katrineholm och det ser vi fram emot extra mycket eftersom vi gjorde en slät insats senast mot dem.