AKTUELLT

Sommarläger vecka 33 inomhus

admin

Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 33 (10-14 aug) för dig som spelar 4-manna, 6-manna eller är intresserad av att prova på volleyboll.

Sollentunas B-herrar tar en trepoängare

B-herrarna vann lördagens match mot Uppsala med 3-0 (25-14, 25-19, 25-15). Bollen sätts i spel med en serve som slås av servaren över nätet till motståndarna. Så står det i regelboken och detta tog Uppsalaspelarna alltför bokstavligt. De satte bollen i spel genom att lyra den över nät till Sollentunaspelarna som enkelt kunde kliva fram och spela densamma.

 

 

Matchen var därmed mer eller mindre avgjord. Mest framgångsrik var Johan Silhammer som tog hand om de flesta servarna från Uppsala och levererade dem till passaren Oskar von Sydow som hade en enkel uppgift framme vid nät. Till skillnad från Uppsala så satte Sollentuna bra press på sina servar. Serven är ju det enda spelmomentet i volleyboll som motståndaren inte kan påverka. Oskar von Sydow visade här framfötterna och gjorde fem serveess och dessutom ett flertal bra servar som pressade Uppsala från nätet.

Coach Christer Hällgren summerar:

– Enkel seger för oss. Uppsala servade alldeles för enkelt och saknade följaktligen erfarenhet att hantera svåra servar från motståndarna. Oskar von Sydows servar var matchens behållning och därutöver blockerade vi även bättre än på länge. Glädjande då vi ägnat en hel del tid de senaste veckorna på att träna blockeringsteknik.

Bästa poängplockare

Anders Lindahl 11p
Johan Silhammer och Zacharias Torstensson 10p

Anders Lindahl 11p
Johan Silhammer och Zacharias Torstensson 10p

Nästa match

Solna – Sollentuna B, söndag 14 dec kl 13 i Solnahallen.