AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vingåker besegras med 3-0 efter en senarelagd matchstart

Vingåker besegras av elitherrarna i tre raka set på bortaplan efter en dramatisk inledning på matchdagen.

När man har spelat i volleyboll länge är det inte så ofta det händer saker som man aldrig varit med om tidigare, men idag var en sådan dag. Vi hade bortamatch mot Vingåker och samlades vid 9.45 för gemensam avresa i två minibussar. När vi passerat Södertälje fick vi ett varningsmeddelande i ena minibussen att det var något fel på bränsletillförseln till motorn. Vi ringde till macken där vi hyrt minibussen och fick rådet att fortsätta köra. Vi lydde rådet och fortsatte, men efter ett tag såg instrumentpanelen ut som en julgransbelysning (motorlampan, stop-lampan, skiftnyckeln och varningstexten för bränsletillförseln lyste upp i vintermörkret), så då kände vi att vi inte kunde chansa längre. Vi åkte till nästa mack, men de hade inga bilar för uthyrning, så vi fick fortsätta till Nyköping (ca 3 mil dit). Som tur var funkade minibussen ända dit (även om den tappade kraft i uppförsbackarna).  När vi väl kom till macken i Nyköping visade det sig att det inte fanns någon hyrbil på den macken eller någon annanstans i hela närområdet (d v s inte heller hos konkurrenterna).

Efter omfattande letande efter alternativa transportsätt från Nyköping till Vingåker blev lösningen att åka taxi. Det tog rätt lång tid att få fram en stor taxi som rymde alla oss (vi var 6 pers), så när taxin äntligen kom och körde oss till Vingåker kom vi fram drygt 20 minuter innan matchen skulle börja. Taxiresan kostade 2058 kronor. Vi hade förvarnat både spelarna i Vingåker och domaren innan att vi var sena och att det inte var vårt fel. P g a detta fick matchen flyttas fram 30 minuter så att vi skulle hinna värma upp ordentligt.

Vingåker saknade två spelare, då varken Matthias Gustavsson eller Linus Fröberg kunde spela idag. Detta påverkar förstås Vingåker spel en hel del i dagens match. Sollentuna får en riktigt bra start på matchen efter riktigt bra blockeringsspel och går direkt upp i en ledning med 2-7, när Vingåker tar en time-out. Det rinner iväg några poäng till innan Vingåker vid 3-10 får igång sitt spel. Vingåker vinner 5 av de nästkommande 6 bollarna och är på väg att komma ikapp. Ställningen är nu 8-11. Sollentuna kontrar med att vinna 3 bollar i rad fram till 8-14. Efter det håller Sollentuna en sexpoängsledning resten av setet och vinner till slut med 19-25.

Set 2 börjar jämnt och ställningen är lika vid 2-2, 5-5, 9-9 och 12-12. Första halvan av setet har Vingåker riktigt bra servemottagning och då håller man jämna steg med Sollentuna. Efter det lägger Sollentuna in en högre växel och går ifrån till 12-15 när Vingåker tar en time-out. Det hjälper inte, utan Sollentuna ökar på sin ledning hela tiden och vinner till slut setet med 17-25.

I det tredje setet testar Vingåker att börja med Tarik Basic på högerkanten istället för Tomasz Mroz. Början av setet är jämnt fram till 5-5. Efter det rinner Sollentuna ifrån och leder med 6-13 när Mroz blir inbytt igen. Bollen efter vinner Sollentuna och gör sedan ett passarbyte då Andreas Eriksson som spelat riktigt bra idag byts ut mot Fredrik Gewers. Vid 9-16 får unge Erik Hällgren speltid istället för Andreas Grundstedt. Efter några bra anfall av Jordan Power i Vingåker och några misstag från Sollentuna står det 15-19 och Sollentuna tar time-out. Efter time-outen återtar Sollentuna kommandot i matchen och vinner sex av de sista nio bollarna och därmed setet med 18-25 och matchen med 3-0.

Andreas Eriksson gör sin bästa match för säsongen och är en stor del i att Sollentuna som lag gör sin bästa anfallsmatch hittills den här säsongen. Andreas utses till bäste spelare för Sollentuna. Jämför vi effektiviteten i anfall så har Sollentuna i dag säsongsbästa 37% samtidigt som Vingåker har 8%. På onsdag får Vingåker en ny chans att visa att de är bättre än de visade idag. Då möte lagen i Sollentuna. 

Vingåker-Sollentuna 0-3 (19-25, 17-25, 18-25)

Bäste poängplockare i Vingåker
Jordan Power 12p
Christoffer Jostål 11p

Bäste poängplockare i Sollentuna
Sean Anthony 12p
Staffan Blomgren 11p

Kommande match
Onsdagen den 10 december kl. 19.00 Sollentuna-Vingåker i Satelliten