AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ett steg framåt för Sollentunas damlag

Det blev förlust mot gästande Lindesberg, men spelet i sig var ändå ett steg framåt för Sollentunas damlag i jämförelse med insatsen mot KAtrineholm i omgången innan. Första set gick klart till Lindesberg men i set två och tre samt avslutningen av fjärde set så visar glädjande nog Sollentuna att man har mer potential än resultatet visat hittills. Slutresultatet blev 1-3 (13-25, 21-25, 26-24, 16-25).

 

 

Första set inleds positivt med ledning hela 9-3 innan serietrean Lindesberg skärper till sig och vänder på setbilden radikalt. Sollentuna får bara 4 poäng till innan Lindesberg kommit till 25. Sollentuna lyckades inte få tillräckligt bra lägen, missade för mycket och Lindesbergs anfall blev i samtliga bolldueller för tunga att hantera.

I andra set drar Lindesberg i från andra delen av setet men till skillnad mot första set så fajtas Sollentuna på varenda boll vilket gör att damlaget kryper närmare i slutet på setet. Lindesberg handlar väldigt mycket om vänsterkantsanfallarna Marjorie Giordano och Nette Peit och även om de som vanligt var svårstoppade så hade Sollentuna här åtminståne koll på vad som hände.

Tredje setet inleds med att Sophie Ågren, passare till vardags, startar på högerpositionen. Sollentuna spelar med en liten improviserad uppställning som Lindesberg inte får grepp om vilket ger resultat och Sollentuna för setet från start till mål. Whitney Turner skördar stora framgångar i anfallet och man har massor av setbollar vid 24-17. Här blir det dock stor dramatik och Lindesberg tar 7 raka poäng och utjämnar till 24-24 innan Sollentuna kan sideout:a och sedan även vinnan setet med 26-24.

Om hoppet om att kunna ta matchen till ett skiljeset tändes så grusades det hoppet i inledningen av fjärdeset då det står 1-8 på poängtavlan efter att Sollentuna gjort sitt första poäng. Man tar ikapp till underläge 7-11 och publiken anade att något kunde vara på gång innan en rad bollar gick fel väg och Lindesberg drog ifrån till 7-15. Poängmässigt spelar man härifrån jämnt med Lindesberg men Sollentuna förmår inte att ta ikapp poängskillnaden från den svaga inlednigen och den består setet igenom.

Lars-Göran Eriksson, Sollentunas headcoach, kommenterar matchen så här:

– Det var vår tredje raka förlust men till skillnad mot de tidigare två så var detta ett steg i rätt riktning för laget. Man visar fighting spirit och krigar för varandra i laget på ett helt annat sätt än tidigare. Lindesberg är ett av seriens 3 topplag och att vi kan spela som vi gör i mittenpartiet i matchen är jag nöjd med. Whitney Turner ligger på en anfallseffektivitet på 32% idag vilket är imponerande. Nu har vi en mycket viktig match borta på söndag mot Örebro som handlar om viktiga poäng och serieplacering.

Bästa poängplockare:
Whitney Turner, 25p
Carolina Ljung, 9p
Isabelle Falck, 9p

Matchens lirare:
Sophie Ågren

Nästa match:

Örebro – Sollentuna, söndagen 7/12 kl 14:00 i Idrottshuset Örebro

foto: Anders Harlin