Sollentunas herrar tar en skön seger mot Tierp

Efter en knapp förlust med 2-3 på bortaplan i början av november avslutades månaden på bästa sätt. Sollentunas herrlag besegrar Tierp med 3-1 efter ett starkt spel.

Första set börjar bra och Sollentuna är på tårna redan från den första bollen. Båda lagen får sina poäng på egna anfall vilken ger publiken en god underhållning. Sean Anthony visar att han är pigg och spelsugen och gör ett flertal resoluta anfallspoäng. Sollentuna behåller en liten ledning genom i stort sätt hela setet och tar hem det rättvist med 25-22.

Tierp startar det andra setet starkare än Sollentuna och tar ledningen från början. Sollentunas spel har kommit av sig och Tierps ledning ökar sedan på fram till mitten av setet tills Tierp är uppe i en sexpoängsledning vid 15-9. Trots att Sollentunas headcoach för dagen Johan Lindström tar lagets två timeouter lyckas laget inte få spelet att stämma. Mot slutet av setet börjar man hitta tillbaka till sitt fina spel från det första setet men Tierp behåller ändå sin ledning och kan vinna setet med 25-20.

Det tredje setet är ett spelmässigt jämnt set där ledningen går fram och tillbaka. Sollentuna leder fram 6-4 innan det svänger över till Tierps fördel. Sollentuna tappar sin ledning och ligger efter ett tag under med 8-13. I detta set görs det återigen mestadels poäng på egna anfall och få på motståndarens misstag. Phil Thully, som kom in i det andra setet, har en framgångsrik anfallsperiod och Sollentuna kryper allt närmare i protokollet. Vid 17-17 är det utjämnat. Sollentuna fortsätter att spela ett poängvinnande anfalls- och blockspel medan Tierps spel nu kommer av sig. Sollentuna kan dra ifrån och vinna setet med 25-20 och tar ledningen i matchen med 2-1 i set.

Början av det fjärde setet  liknar det andra setet. Tierp kommer ut beslutsamma och gör många anfallspoäng. Man går upp i en sexpoängsledning med 13-7. Sollentuna byter in Andreas Grundstedt och hela laget få en vitamininjektion. Man lyckas i sina anfall och Tierps ledning krymper och vid 18-18 är man ikapp. Lagen följs åt fram till en Tierpsledning med 22-21. Ledningen vänds genom två centeranfall signerade Jonsson och Grundstedt till 23-22 i Sollentunas favör. Därefter gör Kyle Gramit ett av sina många anfallspoäng för Tierp och utjämnar till 23-23. Sean Anthony svarar för ett blockpoäng och Sollentuna har matchboll vid 24-23. Kyle Gramit utjämnar till 24-24 varefter Sollentunas centerspel stänger matchen med först ett anfallspoäng av Peter Jonsson och sedan ett vinstgivande block av densamme. Seger för Sollentuna med 26-24 och matchen är vunnen.

Som sig brukar startar anfallsspelet i volleyboll med en bra servemottagning och ett bra försvarspel och här var Sollentuna riktigt framgångsrika idag. Axel Hermansson har de senaste matcherna haft en utvecklingskurva som skulle få en aktieplacerare att jubla. Anfallsmässigt skiljer sig lagen åt under denna match. Medan Tierp till stor del förlitar sig på sitt anfallsvapen Kyle Gramit fördelades poängskörden betydligt jämnare i Sollentunalaget där alla spelare hade en stor del i dagens framgång. Nu väntar en veckas träning inför ett kommande dubbelmöte mot Vingåker.

Sollentuna – Tierp 3-1 (25-22, 20-25, 25-20, 26-24)