AKTUELLT

Sommarläger vecka 33 inomhus

admin

Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 33 (10-14 aug) för dig som spelar 4-manna, 6-manna eller är intresserad av att prova på volleyboll.

Sollentunas B-herrar fortsätter spela 5-setare

Sollentunas B-herrar fortsätter att spela femsetsmatcher. Först på tur var Södertälje i den klassiska Brunnsängshallen. Ett taggat B-lag hade svårt att ”släppa loss” och ”komma in i” matchen, men av en oväntad anledning. En av B-herrarnas spelare hade nämligen oturen att fastna (!) i nätet under insmashningen och fick hjälpas loss med gemensamma krafter av med- och motspelare, se bild. Hur matchen sen gick? Jo, seger med setsiffrorna 17-25, 25-17, 27-29, 25-19, 15-12

 

 I femte set hämtade b-herrarna in ett underläge med 5-0 på ett övertygande sätt, men matchen kommer dock för alltid att kommas ihåg tack vare  ”incidenten” under uppvärmningen. Bromma var därefter nästa motståndare för b-herrarna. Bromma leder Div 1 Norra överlägset och är seriens klart bästa lag. I seriepremiären förlorade b-herrarna med 3-0, men gjorde bra motstånd och hade 20-20 i alla tre seten. B-herrarna har följaktligen sett fram emot returmatchen under hela hösten och laddade lite extra genom att låna in både Sergej Engström och Erik Hällgren.

Sergej och Erik började säsongen med B-herrarna, men har därefter, från vårt perspektiv, lånats ut till elitlaget. Taktiken var klar och B-herrarna lyckades vinna första set bekvämt med 25-20. Grunden var bra servemottagning och passaren Oskar von Sydow kunde därefter överbelasta spelet mot mitten och där utnyttja de inlånade centrarna Sergej och Erik och deras överlägsna räckvidd. Andra set inleddes med en servemiss och en servemottagning som var betydligt sämre och därmed förlorades setet med 17-25.

Tredje set gick till B-herrarna med 25-16 och de stora siffrorna indikerar att B-herrarna dominerade setet klart. Fjärde set blev matchens spelmässigt enda jämna set och tyvärr förlorade B-herrarna det med 20-25. Precis som i seriepremiären hängde B-herrarna med till 20-20 för att därefter vika ner sig spelmässigt. Fem set inleddes med en 2-1 ledning för B-herrarna, bara för att därefter förlora nio (!) raka bollar till 2-10 och matchen var därmed över. 6-15 skrevs förlusten till, men matchresultat utgjorde Brommas första poängförlust under höstsäsongen. Poängmässigt bäst var Erik Hällgren med 18 poäng, Sergej Engström och Johan Silhammer 10 poäng vardera.

Coach Christer Hällgren summerar

– Bra match av killarna där servemottagning och försvar utgjorde grunden för ett bra centerspel. Jag är förstås besviken över att vi inte kunde vinna fjärde set mot Bromma vilket hade gett oss segern med 3-1.

Nästa match 6 december kl 17 mot Uppsala i Arena Satelliten.