AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust för Sollentunas herrlag mot Linköping

För andra gången den här säsongen möttes Linköping och Sollentuna, den här gången i Linköping. Det första mötet slutade med en enkel seger för Linköping.

 Sollentuna börjar matchen bra och tar ledningen med 7-5. Linköping får sakta men säkert igång sitt spel och vänder underläget till ett överläge och en trepoängsledning vid 15-12. Tre bollar senare är Sollentuna ikapp och det står 15 lika då Linköping tar en time-out. Lagen följs åt till 20 lika när Linköping vinner tre bollar i rad och tar ledningen med 23-20. Sollentuna tar en time-out och lyckas vinna nästa boll genom ett centeranfall från Andreas Grundstedt, men närmare än så kommer inte Sollentuna. Linköping tar hem setet med 25-21.

Andra set börjar jämnt och lagen följs åt fram till 8-7 ledning för Sollentuna. Efter det följer en bra serverunda av Erik Sundberg och Linköping går upp i ledningen med 10-8. Resten av setet är Linköping klart bättre än Sollentuna och drar ifrån hela vägen och till slut vinner man setet med 25-17.

I det tredje setet får Linköping en kanonstart och går direkt upp i en ledning med 5-1. Sollentuna tar en time-out och vinner efter det 3 raka poäng. Vid 6 lika är Sollentuna ikapp, men det var sista gången den här matchen som man hade häng på Linköping. 4 bollar senare står det 10-6 till Linköping och efter det kontrollerar Linköping matchen hela vägen fram till slutet och setsiffrorna i sista set blir 25-18.

Sammantaget kan vi summera matchen med att vi gör ett bra första set och en bra start på det andra setet, men att Linköping i nuläget är ett bättre lag än Sollentuna. Den största skillnaden mellan lagen är Martin Larsson som hade en fantastisk anfallskväll. Bortsett från ett par avblåsningar för övertramp var han i stort sett felfri och han gör 18 anfallspoäng och 20 poäng totalt på 3 set. I Sollentuna började Mikolaj Borko väldigt bra och han var en stor del i det jämna förstasetet, men ju längre matchen lider desto mer mattas hans anfall av. Sollentunas anfallsspel måste bli bättre om vi ska ha chans att rubba Tierp på lördag. 

 

Bäste spelare i Linköping: Erik Sundberg

Bäste spelare i Sollentuna: Staffan Blomgren

Bäste poängplockare i Linköping

Martin Larsson 20p

Lucas van Berkel 9p

Bäste poängplockare i Sollentuna

Mikolaj Borko 13p

Staffan Blomgren 9p