AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Hemmavinst för Sollentunas herrlag mot Södertälje

Sollentunas elitherrar lyckades på lördagseftermiddagen ta en välförtjänt seger med 3-1 mot Stockholmskonkurrenten från Södertälje. Tidvis såg Sollentuna ut att ha matchen under kontroll men det har man aldrig mot Södertälje och den läxan har man lärt sig och fortsatte därför att fightas tills domaren blåste av matchen.

 

Södertälje började det första setet bäst och fick efter de inledande bollarna ett relativt stort övertag. Båda lagen spelade inspirerat men Sollentunas spel var lite mer ojämnt och man blandade och gav. Som mest hade Södertälje ledningen med 17-11. Men Sollentunaherrarna krigade på och närmare sig boll för boll för att vara ikapp vid 19-19. Man fortsatte sitt fina spel och vann det första setet med 25-22.

Sollentuna hade nu kommit in i ett bra spel samtidigt som Södertälje förlorade sin energi efter tappet i det första setet. Det andra setet leder Sollentuna från början till slut och setsiffrorna blir så stora som
25-13 till Sollentunas favör.

Det tredje setet börjar också bra och det mesta som Sollentuna gör lyckas. Man får ganska snabbt en ledning som växer sig upp till 11-6. Vägen fram till en 3-0 vinst börjar skönjas. Men nu tar Södertäljekillarna tag i sitt spel och börjar återigen spela jämnt med Sollentuna. De har också fått höra en del sanningens ord av sin tränare Elin Warner under det andra och tredje setet. Södertälje går ikapp till 15-15 och sedan förbi till 20-16. Deras spiker Hampus Randén har här en lyckosam period. Avslutningen av setet blir jämn och matchen står och väger mellan antingen en seger för Sollentuna med 3-0 eller en återigen öppen match. Södertälje drar det längst strået och vinner setet med 25-23.

I det fjärde setet fortsätter båda lagen sitt fina spel från senare delen av det tredje setet. Sollentuna har ett litet övertag i inledningen av setet fram till 10-10. Sedan är resten av setet en jämn historia där det bara skiljer en boll mellan lagen fram till 23-22 för Sollentuna. Hemmalaget lyckas vinna nästa boll och får två matchbollar vid 24-22. Södertäljes lagkapten Ashur Ibrahim håller laget kvar i matchen via ett lyckat anfall och ett serveess och det är kvitterat till 24-24. Men Sollentuna vill inte ha ett femte set utan stänger matchen via ett poängvinnande anfall och därefter en nedblockning på sin tredje matchboll.

Båda lagen visade upp ett fint försvarsspel och publiken fick se många långa bolldueller. Framför allt Sollentunas libero Axel Hermansson briljerade med många fina räddningar. Peter Jonsson var återigen framgångsrik i sin centerposition och levererade många anfallspoäng.

Martin Yngerskog, herrarnas huvudtränare, kommenterar segern så här:
 
”Vi har haft en jättebra träningsvecka. Vi hade lite mental träning i början på veckan då vi tyckte att något måste hända och det fick bra effekt. Vi har utvecklats bra under den här veckan.

Vi spelar emellanåt kanonbra, vi spelar jättebra försvar, sätter upp fina bollar på kanterna och vågar anfalla på ett bra sätt. Men då och då så tappar vi lite av vår typ av spel med mycket energi, mycket kämpa och att vara taktiska och exakta i handlandet. Och då blir det svårt, Södertälje bjuder ju verkligen på en bra match och kämpar enormt, som ett riktigt medgångslag. Men det var jättehäftigt att vi kunde stå emot och även när de fick medgång här på slutet. Då gjorde vi ett lyckat byte då Fredrik och Phil kommer in och så vänder vi matchen på det egentligen. Så det var kanonbra. Jag är nöjd, avslutar Martin.”

Sollentuna – Södertälje 3-1 (25-22, 25-13, 23-25, 26-24)

Matchens lirare

Sollentuna : Andreas Eriksson
Södertälje: Jord Brethouvwer

Kommande matcher

Onsdagen 26/11 kl. 19.00 Linköping-Sollentuna i Linköpings sporthall
Lördagen den 29/11 kl.17.00 Sollentuna-Tierp i Satelliten