AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust för Sollentunas elitherrar mot ett säkert spelande Hylte/Halmstad

I det inledande setet höll Sollentuna jämna steg med Hylte/Halmstad men med åtta missade servar är det svårt att vinna mot ett säkert spelande Hylte/Halmstad. Motståndarlaget spelade snålt och gav inte bort lika mycket som de fick till skänks.

Sollentuna öppnande med ett i övrigt koncentrerat och välspelat första set. Och trots att motståndarlaget Hylte/Halmstad redan från början satte en hög servepress på Sollentunas servemottagare kunde herrarna hålla spelet uppe och komma till bra avslut. Setet förlorades med 25-22 efter ett spelmässigt jämnt set.

I andra set tog Hylte/Halmstad ett stadigare tag i matchutvecklingen och när Sollentuna fortsatte att göra en del misstag kunde Hylte/Halmstad dra ifrån efter 5-5 och sedan transportera sig fram till en setvinst med 25-18.

Det tredje setet liknande det andra förutom att Hylte/Halmstad var i ledningen från början till slut och setet vanns med 25-17 och matchen med 3-0. Någon riktig kontakt fick Sollentunaherrarna inte i det andra eller i det tredje setet och den spänning som fanns i det första setet ville inte riktigt infinna sig igen.

Dagens glädjeämne var Peter Jonsson som gjorde sin comeback i de grönvita kläderna. Peter är en Sollentunafostrad center som har haft en proffssejour och sedan spelat i Linköping under föregående säsong. Peter stänkte in sina centeranfall på gammalt känt maner. Vi får hoppas att detta inte var en engångsföreteelse utan att vi snart får se Peter på volleybollplanen igen.

Denna match är i övrigt bäst att lägga bakom sig och istället blicka fram emot nästa lördag då vi återigen får se elitherrarna på hemmaplan. Då finns det revansch att utkräva mot Stockholmsrivalen Södertälje efter en förlust i elitseriens inledande match. Men det var i Täljehallen och nu blir det drabbning i Sollentunas hemmahall Satelliten.

Sollentuna – Hylte/Halmstad 0-3 (22-25, 18-25, 17-25)

Bästa poängplockare i Sollentuna VK
Peter Jonsson, 8 anfall, 1 block, totalt 9 poäng

Bästa poängplockare i Hylte/Halmstad
Dalton Ammerman, 9 anfall, 1 servess, 3 block, totalt 13 poäng

Matchens lirare
Sollentuna : Peter Jonsson
Hylte/Halmstad: Matthew Young

Nästa match
Lör 22/11 kl. 14.30 Sollentuna-Södertälje i Satelliten