AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Klar förlust mot Hylte/Halmstad för Sollentunas damer

Det var inget snack om saken på sena söndagseftermiddagen när gästande Hylte/Halmstad, regerande Svenska Mästare, satte högsta fart från början och Sollentunas damlag åkte på en rejäl förlust. Man lyckades inte med speciellt mycket utom att ta ledningen i inledningen av tredje set, men slutresultatet visar att det var klasskillnad mellan lagen idag. Slutresultatet blev 0-3 (17-25, 15-25, 19-25).

 

 

Det börjar illa för Sollentuna i första set med underläge 2-8. Man har svårt att få ner bollen i backen på motståndarsidan och de långa bollduellerna slutar oftast med gästande Hylte/Halmstad som segrare. Vid underläge 13-21 så hyfsar man siffrorna i en serverunda men förlorar ändå med klara 17-25. Andra set blir som första set med skillnaden att det kommer ingen period där man kan hämta in poäng. Sollentuna producerar få egna poäng medan Hylte/Halmstad i princip har noll egna anfallsmisstag.

Tredje set startar bättre och det är faktiskt Sollentuna som går ifrån till ledning 8-2, men Hylte/Halmstad knaprar ifatt till 10 lika och därifrån så har man kommandot i setet. Ljuspunkten i tredje set är Sofia Täcktor som hade framgång på högerkanten och gjorde poäng på de flesta chanser hon fick.

Totalt set var det en blek insats av Sollentuna som agerade stressat under press från ett för dagen mycket välspelande Hylte/Halmstad. Slutresultatet är på inget sätt missvisande utan det var Hylte/Halmstads match rätt igenom. Sollentuna kunde endast bitvis visa upp sitt register och det räcker inte mot så bra motstånd som möttes ikväll.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar förlusten så här:

– Motståndarna var klar bättre än oss och gick för att döda bollen vid varje tillfälle de fick. Vi lyckades inte komma upp i den nivån vi kan och även om Hylte/Halmstad är ett av seriens bästa lag så ska vi kunna bjuda bättre mostånd än så här.

Bästa poängplockare:

Sofia Täcktor, 10p
Whitney Turner, 7p

Matchens lirare:

Sofia Täcktor

Nästa match:

Sollentuna – Katrineholm, lördagen 22 november kl 17:00 i Arena Satelliten