Seger efter seg start för Sollentunas damer

Det blev tillslut en klar seger för Sollentunas damer i veckomatchen hemma mot RIG Falköping, men matchen inleddes med ett för Sollentuna riktigt segt första set som slutade med knapp förlust. Setförlusten blev en väckarklocka och därefter vaknade Sollentuna till och spelade fokuserat och konsekvent vilket gav en seger med marginal. Slutresultatet blev 3-1 (23-25, 25-14, 25-13, 25-17).

Att ha en hemmamatch på vardagar är ett känt dilemma i slutspelet för alla elitserielag då vardagssysslorna, så som arbete och studier, kommer för tätt inpå match. Att ha en hemmamatch på en vardag tidigt på säsongen visade sig vara ett ännu större dilemma än så, för Sollentunas damlag har minst sagt nattmössan på och tankarna på annat rätt igenom hela första set. Matchen spelades i gamla hemmahallen med mycket publik och lite retrokänsla och de som kommit för att heja på årets upplaga av Sollentuna undrade nog vad de såg på. Underläget var så stor som 15-21 då Isabelle Falck hade en bra servserie som tog laget till 21-21. Därefter var det lika till 23 innan två poäng som inte kan beskrivas gick till till RIG.

Sollentunas damlag tog dock setförlusten på rätt sätt och coach “Snillet” Erikssons ord inför andra set var kristallklara – spelar vi så här förlorar vi. In och spela som ni kan. From starten på andra set var Sollentuna ett helt annat lag och man spelade två set med riktig bra fokus som man fullföljde från start till mål. 25-14 i andra set och 25-13 i tredje set. Det var framförallt blocket och viljan att ta avslut som var skillnaden.

Det fjärde setet följer samma mönster där man dock vid 15-9 ledning börjar slappna av lite då man inser att man har matchen i sin hand. Fjärde set avslutas med att lagets egna skidlärare, Sandra Hallström, i sin elitseriedebut kliver in och gör ett block som betyder set- och match 25-17.

Elina Olsson, på högerkanten, var matchens utropstecken och var riktigt het i anfallen vilket gjorde henne till poängbäst i laget. Elina slutar matchen på en anfallseffektivitet på 41% vilket i damvolleyboll är riktigt högt. Naturligtvis gick priset till matchens lirare rättvist till henne också.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar segern så här:

– Det var kul att vi kunde göra scenförändringen efter det mindre välspelade första setet och det var ännu roligare att vi kunde hålla i det i 2,75 set därefter. Att vi går lite på autopilot på slutet av fjärde set var kanske väntat. Nu gäller det att komma ner på jorden igen och ladda om inför söndagens möte med serietrean och regerande SM-guld vinnaren Hylte/Halmstad på söndag.

Bästa poängplockare:

Elina Olsson, 15p
Carolina Ljung, 14p

Matchens lirare:

Elina Olsson

Nästa match:

På söndag spelar Sollentunas damlag den sista matchen av fyra på 11 dagar. Det blir slutet på en period av intensivt matchande som hittills lett till 7 tagna poäng av 9.

Sön 16/11 Sollentuna – Hylte/Halmstad kl 17:00 i Sollentuna Sporthall