AKTUELLT

Sommarläger vecka 33 inomhus

admin

Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 33 (10-14 aug) för dig som spelar 4-manna, 6-manna eller är intresserad av att prova på volleyboll.

Seger mot Solna för Sollentunas B herrar

Sollentuna B-herrarna förlorade överraskande förra helgens match mot Uppsala B med 1-3, men repade sig snabbt och vann lördagens match mot Solna med 3-2 (21-25, 25-14, 21-25, 25-16, 16-14).

 

 

B-herrarna började matchen trevande och gästande Solna tog tidigt en ledning som höll första setet ut. I andra set var B-herrarna helt överlägsna och segersiffrorna skrevs till 25-14. Tredje set påminde mycket om första set då Solna-laget tog en tidig ledning. B-herrarna var dock på i väg ifatt mot slutet av setet och hade 21-22 i egen serve innan Solna lyckades stänga setet.

I fjärde set var återigen B-herrarna helt överlägsna gästande Solna och kunde bitvis visa upp ett tungt anfallsspel i mitten och på högerkanten. Femte set blev precis så spännande ett avgörande set kan vara. B-herrarna hade dock hela tiden ett försprång på ett par tre poäng, exempelvis 8-6 vid sidbytet. Solna-laget kom dock ifatt vid ställningen 10-10 och därifrån var det kamp om varje poäng. Det uppvisade skönspelet från fjärde set fick läggas åt sidan och matchen kämpades hem med hjälp av en avslutande serve som touchade nätet och därmed blev för svår för Solna-laget att kontrollera.

– Coach Christer Hällgren summerar:

En klar uppryckning jmf med förra helgen. Sen är det ju alltid väldigt skoj att vinna en femsetare som avgörs med minsta marginal. Vi tränade bra i veckan och jag tror det var en bidragande orsak till vinsten. Vi har tre killar från Rimbo som anslutit till laget och det var skoj att se alla tre göra bra ifrån sig. Vi har numera en träningstrupp på ca 14 spelare och det bådar gott inför resten av säsongen.

Nästa match: Södertälje b, lördag 15 november kl 13:00 i Brunnsängshallen.