AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damlag vann i tre raka set över Göteborg

Sollentunas damlag vann bortamatchen mot KFUM-KFUK Göteborg i tre raka set. Det var egentligen aldrig någon tvekan hur matchen skulle sluta trots att man fick en liten svacka med tre setbollar i andra set. Sollentuna lyckas göra det man ska utan att tappa set mot ett hårt fajtande Göteborg. Slutresultatet blev 3-0 (25-18, 28-26, 25-20).

 

 

Att spela en match där man är laget som ska föra matchen är aldrig en lätt uppgift och mycket inför matchen handlade om gå in och ta för sig från början till slut. Inledningen av första set är lite trevande med några missar för mycket, men vid 4-6 komer det egna spelet igång och Sollentuna går fram till en stabil 14-9 ledning som man håller via 17-12  och 21-15. Whitney Turner hade inte slarvat med frukosten och var på ett riktigt bra spelhumör där hon var aggresiv i anfallen.

I andra set får Tanja Sjöblom chansen från börja och spelar som center hela setet men det är elitseriedebutanten Sandra Wiman som står för rycket via en varierad serverunda som ger en 12-9 ledning. Sollentuna leder 21-17 och har sen tre setbollar vid 24-21 då laget slappnar av på tok för mycket och tar några onödiga risker som straffar sig. Göteborg vänder och har en setboll vid 24-25 som Whitney Turner räddar med vad som förmodligen var en av matchens hårdaste spikes. Vid 26 lika avslutar Göteborg med att göra två misstag och Sollentuna leder 2-0.

I det tredje setet är det Sandra Wiman som spelar från start och dessutom spelar Sophie Ågren passare och Sofia Täcktor höger nästan hela setet. I andra halvan drar Sollentuna ifrån och matchen där man spelar med en god portion trygghet. Setet avslutas av fyra raka poäng av samme Whithney Turner som då var inne i ett riktigt flow.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson kommenterar segern så här:

– Vi tog tåget till Göteborg med målsättningen att ta tre poäng i tre raka set, vilket är en ganska hög målsättning då det aldrig är enkelt att föra en match helt. Göteborg gjorde uppgiften svår för oss och vi fick jobba på bra för att vinna varje set, speciellt det andra. Det är ändå skönt att samtliga spelare har så stor del i denna seger vilket ger oss styrka framöver.

Bästa poängplockare:

Whitney Turner, 19p
Elina Olsson, 11p

Matchens lirare:

Whitney Turner

Kommande matcher:

Detta var andra matchen av fyra på 11 dagar för damlaget. Nu är det vila på söndag, träning på måndag och sen tar man emot RIG Falköping på tisdag. RIG Falköping gjorde under lördagskvällen n strong insats och pressade Katrineholm till en femsetare som de så när vann, så det blir ingen promenad i parken för Sollentuna på tisdag.

Tis 11/11 Sollentuna – RIG Falköping kl 19:00 Sollentuna Sporthall

Sön 16/11 Sollentuna – Hylte/Halmstad kl 17:00 i Sollentuna Sporthall