AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust med 2-3 mot Tierp i en match som kunde slutat med seger

Sollentunas herrar spelade på torsdagskvällen en jämn och intensiv match mot Tierp i Aspenhallen i Tierp. Tierp tillhör ett av de lag i elitserien som är starka på hemmaplan och som brukar öka spelkvaliteten vartefter säsongen fortskrider.  Årets upplaga av Tierp innebär en klar föryngring mot tidigare år då man har rekryterat flitigt bland årets studenter från Riksidrottsgymnasiet i Falköping och från Uppsala volleybollklubb. Laget är därutöver som vanligt kryddat med flera proffspelare.

I först set följs lagen åt och det skiljer aldrig mer än två poäng dem emellan. Sollentunas passare Andreas Eriksson fördelar passen väl bland Sollentuna anfallare. Försvarspelet är bra där libero Axel Hermansson inleder vasst och visar vägen för lagkamraterna. Tyvärr drar Tierp det längsta strået i slutet av setet och tar hem setvinsten med 26-24.

Det andra setet liknar i mycket det första setet och är jämnt rakt igenom. Tierp innehar ledningen under större delen av setet men aldrig med mer än två poäng. I detta set är det Sollentuna som har den starkaste avslutningen och rycker i slutet till en setvinst med 25-22. Flera blockpoäng på slutet bäddar för vinsten.

Den längre pausen mellan det andra och det tredje setet är den här dagen inte till Sollentunas fördel. Det tredje setet anförs av Tierp som oftast innehar en ledning och behåller den setet igenom.  Kvalitet i spel och servemottagning sjunker hos Sollentunaspelarna och det är framför allt Sean Anthony som har framgång i anfallet och behåller ställningen i setet jämnt. Tierp vinner till slut med 25-22.

Det fjärde setet liknar det tredje setet och Tierp är från början i en knapp ledning. Tekniska misstag och sämre mottagning sätter käppar i hjulet för Sollentunaspelarna. Ledningen utökas upp till ett övertag med 22-15 och matchen håller på att rinna Sollentuna ur händerna. Sollentunas coach Johan Lindström tar då en timeout, säger väl valda ord och gör ett passarbyte. In kommer Fredrik Gewers och laget biter ihop i ett sista försök att kämpa sig tillbaka in i matchen. Staffan Blomgren levererar stabilt en lång rad besvärliga servar samtidigt som Fredrik Gewers och Tobias Eriksson stänger igen Tierps vänstra anfallsida totalt. Hela laget är på tårna och det osannolika inträffar att man vinner de avslutande bollarna med 10-1 och setet med 25-23.

Stärkta av det fjärde setets vinst fanns gott om hopp och mod inför det avslutande femte setet. En viss nervositet kan dock skönjas på båda sidor av nätet. På grund av en blandning av oflyt och tekniska misstag från Sollentunas planhalva kommer Tierp in i en ledning av setet med som mest 10-6. Stärkta av det fjärde setets upphämtning tar sig Sollentuna tillbaka och kvitterar till 10-10 innan Tierp återigen tar kommandot och vinner setet med 15-13. Tierps proffsspiker Kyle Gramit kliver i det avgörande setet fram och gör fem värdefulla poäng för sitt lag. Sollentunas tekniska misstag samt några bollar som faktiskt inte gick Sollentunas väg bäddade för att setet förlorades men det var inte långt borta att man hade kunnat åkt hem med en seger i bagaget.

Genomgående i matchen genomförs den väl av Sollentunas centrar Andreas Grundstedt och Tobias Eriksson. Sollentuna har ett starkt blockspel med 20 blockpoäng i jämförelse med Tierps 11 poäng. Att notera är också att Sollentunas spelare Mikolaj Borko gör sin debut i den svenska elitserien genom ett inhopp i det fjärde setet. Mikolaj är en hårtslående polsk spelare som är i Sverige för att studera. Sollentuna kommer att få flera tillfällen till revansch på Tierp då laget tillhör dem som Sollentuna möter fyra gånger under elitseriens grundserie.

Tierp – Sollentuna 3-2 (26-24, 22-25, 25-22, 23-25, 15-13)

Bästa poängplockare i Sollentuna
Kosma Smiechowski, 16 anfall, 1 servess, totalt 17 poäng
Staffan Blomgren, 9 anfall, 2 servess, 4 block, totalt 15 poäng

Bästa poängplockare i Tierp
Andreas Wahlström, 18 anfall, 3 servess, 1 block, totalt 22 poäng
Kyle Gramit, 14 anfall, 2 servess, 1 block, totalt 17 poäng

Matchens lirare
Sollentuna VK: Kosma Smiechowski
Tierp: Andreas Wahlström

Kommande matcher
Sön 9/11 kl. 16.00 Habo – Sollentuna i Habo Sporthall
Sön 16/11 kl. 14.30 Sollentuna – Hylte/Halmstad i Sim- och Sporthallen