Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer nära vinst borta mot Örebro

Sollentunas damer var nära en vinst borta mot Örebro på onsdagskvällen. Man öppnade starkt och tog ledningen med 2-0 i set och var inte långt borta att ta hem fjärde set och därmed också segern. Men tyvärr hade man inte skärpan med sig i de avslutande lägena och matchen gick till ett femte skiljeset som förlorades även det. Slutresultatet blev 2-3 (25-20, 25-22, 18-25, 21-25, 10-15).

Första set öppnar Sollentuna starkt med bra servemottag som gör att passaren Frida Kindbom kan spela varierat spel som leder fram till ledning 8-3. Örebro kommer igen och kommer så nära som 17-16 och 21-20 innan Sollentuna kan dra ifrån och vinna setet. Andra set öppnas ännu bättre och Sollentuna går fram till en ledning på hela 14-2 då Örebro helt kommit ur balans. Tyvärr slutar sedan Sollentunas servemottag att fungera och scenen förbyts mycket märkligt där Örebro är i ledning 15-16. Här visar dock det unga Sollentuna kämpaglöd och kommer igen och vänder tillbaka setet till seger med 25-21.

I tredje set hamnar Sollentuna i underläge tidigt och vid 7-11 rinner det iväg till hela 11-18. Örebro har spelat upp sig och Sollentuna fortsätter ha det kämpigt i sitt servemottag. Fjärde set öppnas lovande med en 7-4 och 8-6 ledning, men vid 10-11 gör man ett par fatala egna misstag som ger ett 10-14 underläge och coach Snillet tar timeout. Vid underläge 16-21 ser det uppdukat ut för ett skiljeset, men återigen kommer Sollentuna tillbaka och hämtar upp till 20-21. Man har även bud på 21 lika då man försvarar Örebros anfall och har eget anfallsläge, men det blir 20-22 och Örebro tar matchen till skiljeset.

I skiljeset är det nerver i Sollentunatjejerna och man hamnar tidigt i underläge och byter sida med 3-8. Detta fempoängsunderläge håller i sig setet ut och därmed slutar det som började så bra på ett mindre roligt sätt, dvs att man tappar en 2-0 ledning till förlust 2-3.

Lars-Göran Eriksson, damlagens headcoach, kommenterar förlusten så här:

– Vi faller på eget grepp ikväll då vi inte kan fullfölja den taktiken som vi hade i de avslutande seten. Hade vi lyckats göra det så hade vi åkt hem med 3 poäng ikväll. Att åka hem med en poäng är naturligtvis en liten tröst, men det hade i så fall varit bättre att hämta upp 0-2 och sen förlora i skiljeset än att som nu tappa ledning 2-0.

Bästa poängplockare i matchen blev:

Whitney Turner, 25p
Carolina Ljung, 14p

Matchens lirare:

Frida Kindbom

Nästa match:

Sollentunas damlag är nu inne i en tuff period då man med Örebromatchen spelar 4 matcher på 11 dagar. Spelschemat härnäst ser ut som följer

Lör 8/11 KFUM Göteborg – Sollentuna kl 15:00 i Idrottshögskolan, Göteborg

Tis 11/11 Sollentuna – RIG Falköping kl 19:00 Sollentuna Sporthall

Sön 16/11 Sollentuna – Hylte/Halmstad kl 17:00 i Sollentuna Sporthall