AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Inte långt borta för Sollentunas damlag hemma mot Svedala

Sollentunas damlag spelade första hemmamatchen för säsongen på lördagseftermiddagen och tog emot Svedala. Det blev en förlust 1-3 men det var inte långt borta från att Sollentuna hade tagit poäng i denna matchen. I första set hade man initiativet och fjärde set var också länge jämnt. Förlustsiffrorna skrevs till 1-3 (21-25, 25-16, 16-25, 18-25).

 

 

Sollentuna leder första set med 7-3 och marscherar fram till 16-14 samt har ledning 20-18 innan man av någon anledning blir lite försiktiga i avsluten. Man tror inte riktigt på sig själv och det räcker för att första set ska glida snöpligt ur näven. Andra set blir ryckigt och den fina spelkvaliteten från första set avtar. Dock är det Sollentuna som lyckas bäst och Svedalas coach avslutar setet med att nästan byta ut alla proffs för att vaska liv i sitt lag. Sollentuna spelar smart och disciplinerat och vinner stort med 25-16.

Tredje set fortsätter ryckigt men det är Sollentuna som inte hanterar och parerar det bäst. Servemottaget trilskas lite och Svedalas duktiga högerspelare Holley Franks tillåts göra alldels för många poäng. I slutet hyfsar Sollentuna siffrorna till 16-25. Fjärde set börjar i underläge, men setet är jämnare och innehåller även bättre spelkvalité från båda lagen. Sollentuna ligger under några poäng hela vägen men hoppet lever ända fram till 15-17 då poängen rinner bort alltför snabbt till gästande Svedalas favör.

Lars-Göran Eriksson, headcoach för damlaget, kommenterar matchen så här:

– Detta var ytterligare ett steg frammåt för detta nya unga Sollentuna. Vi visar prov på kvaliteer i alla set, utom det tredje kanske, men samtidigt ger vi bort lite för mycket idag. Med lite mer skärpa hade denna matchen kunnat sluta annorlunda. Sett till var vi befann oss för en månad sedan så gör vi riktigt bra ifrån oss och trots förlusten så är det trots allt med en positiv känsla vi går här ifrån ikväll.

Bästa poängplockare i Sollentuna:

Whitney Turner, 17p
Carolina Ljung, 14p

Matchens lirare i Sollentuna:

Frida Kindbom