AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Framgångar för unga tjejer i F99

Det var premiär på hemmaplan i Satelliten med 15 lag i F99 klassen (tidigare känt som FU17), som är främst för -99/00 tjejer. Ifrån SVK kom ett stort antal -01or som för första gången spelade 6-manna volleyboll men som klarade det på ett övertygande sätt. Resultatet blev över förväntan där man i blå/grön grupp  kom 1a & 3a och i svart/röd grupp 2a & 4a.

 

 

Många var som sagt nervösa över hur det är att tävla i riktig volleyboll där man inte har en studs till hjälp men i och med att man uteslutande numera tränar utan studs klarade alla detta utan problem. Alla lyfte sig enormt och visade att man kämpar tillsammans och hjälps åt att hitta rätt på planen.

Lag Tellus hade för dagen stöd ifrån två -99or som hjälpte att lyfta laget fram till en final i svarta gruppen. Där fick man möta Södertelges lag, som just tagit hem SVC U19, och där Tellus i första set visade upp hela sitt volleybollregister och vann det. Men Södertlege kom tillbaka och tog andra set och i tredje set lyckades Södertelge till slut knipa det med två bollar och vann då med 2-1 i set. Så det kommer garanterat att bli spännande att följa dessa tjejer under säsongen för att se var detta slutar.

Nästa mål är 3-Kungaslaget i Kungälv där man deltar med ett 6-manna lag och övriga 5 lag spelar i 4-manna klassen för sista året.

Alla resultat hittas här:

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/Svenskvolleyboll/Distrikt/Stockholm-GotlandsVolleybollforbund/Tavling/Resultat/