AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer vann i 3 raka set borta mot RIG Falköping

Sollentunas damer vann på söndagseftermidagen den historiskt svåra bortamatchen i tre raka set mot RIG Falköping. Inledning blev lite trevande men efter vändning i första set så var det Sollentuna som förde matchen nästan hela vägen. I sista sets avslutning gör man det lite onödigt spännande men knyter till slut ihop säcken. Slutresultatet blev 3-0 (25-23, 25-19, 28-26).

 

 

Första set inleds med att lagen ligger lika i poängställningen. Hemmalaget går på i serven med en hög andel servemiss som följd. Sollentuna ligger som mest under med 10-16 men jobbar sig succesivt tillbaka i setet och skaffar sig setbollar vid 24-22. I andra set har Sollentuna en komfortabel ledning från start till mål där man leder 8-3, 11-4 och 17-11. RIG Falköping försöker ruska om i matchbilden via spelarbyten och Sollentuna tappar kanske lite många onödiga bollar på slutet.

I det tredje setet känner gästande Sollentuna att man har greppet och leder också inledningsvis, men i mitten av setet gör man det lite för svårt för sig samtidigt som RIG Falköping fick ordning på sitt block. Underläge 15-16 och 19-21 och vid 23-24 skaffar sig hemmalaget en setboll. Därifrån vänder Sollentuna och lyckas stänga matchen  på den tredje matchbollen.

Lars-Göran Eriksson, headcoach för damlaget, kommenterar segern så här:

– Vi höjde oss ett snäpp idag på alla punkter jämfört med torsdagsmatchen mot Lindesberg då vi mest glimrade till då och då. Spelarna börjar hitta varandra bättre och vi gör mindre misstag pga missförstånd. Nu har vi en veckas träning på oss att fortsätta slipa på de detaljer som behöver bli bättre innan vi möter Svedala hemma nästa lördag. Den matchen blir en värdemätare på om vi är på rätt väg och hur långt vi har nått.

Bästa poängplockare:

Whitney Turner, 17p
Carolina Ljung, 12p

Matchens lirare:

Whitney Turner

 

Nästa match:

Sollentuna – Svedala, lördagen 25 oktober kl 17:00 i Arena Satelliten