Förlust i premiären för Sollentunas damer

Sollentunas damer förmådde inte rubba Lindesbrg på bortaplan i elitseriepremiären utan det blev en förlust i tre raka set. Trots en positiv inledning som gav hopp, förbyttes matchen till en kamp där Sollentuna tillslut lyckades hitta tillbaka till sig själva och faktiskt bjuda den talrika publiken på både fajt och spänning. Förlustresultatet blev 0-3 (16-25, 14-25, 26-28).

Inramningen på matchen var riktigt bra med en i stort sett fullsatt hall i Lindesberg Arena och en stämning som egentligen brukar dyka upp först framemot slutspelet. Sollentuna är det lag som har nerverna mest i styr och lyckas ta en ledning 13-9 och 14-11 i första set. Därefter tar det stopp och slutet på första set och inledningen på andra set får sorteras in under kontot shit happens. Första set avslutas 2-14 och andra set inleds 5-14.

Men så dåliga är inte säsongens Sollentuna så efter 15 minuters pausen så samlar man ihop sig och bjuder upp till fajt under hela setet. Lindesberg får en tidig ledning som Sollentuna jobbar ikapp till 14-16. Däreft rycker hemmalaget igen till 16-21 men Sollentuna vill annat och avslutar starkt via att hämta in 19-23 till 22-24. Man räddar 4 matchbollar och har vid 26-26 nästan möjligheten att vända ett försvar till eget anfall, men det lyckas inte och hemmalaget Lindesberg avgör matchen på ett servess.

Nu är elitseripremiären avklarad och kanske blev den inte helt som gästande Sollentuna hoppats, men tredje set får tjäna som en karamell att suga på. På plan spelar trots allt Sollentuna med hela 5 spelare som så nyligen som i maj spelade JSM-final medan på andra sidan nät står 3 st proffs. Lindesbergs Lettiska Nette Peit visade i matchen att hon kommer tillhöra en av elitseriens mer svårstoppade anfallare.